W załączniku dokumentacja do Turgen System Baktry, a w środku opis formatu zapisu obu systemów (Turbo 2000 w rozdziale 24.2, a Hard Turbo w 25.5).
Co do reszty pytań, to niestety nie potrafię pomóc.
Terry Pratchett - Równoumagicznienie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Atari Hard Turbo System czy ktoś coś wie?
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W załączniku dokumentacja do Turgen System Baktry, a w środku opis formatu zapisu obu systemów (Turbo 2000 w rozdziale 24.2, a Hard Turbo w 25.5).
Co do reszty pytań, to niestety nie potrafię pomóc.
Diki.
Z tego co podałeś, lekko kuknąłem - to pytanie 2 nie odpali.
ale czy ktoś potrafi zmienić loader AHT tak by zajmował jak najmniej blogów(600b) np. do dwóch.
Tzn. bez reklam bez wstępnych tytułów, czyli - wczytanie loadera, i od razu wczytanie gry bez wciskania returna lub innego klawisza (po prostu goły loader).
Da rade ktoś to zmontować ?
Diki.
Z tego co podałeś, lekko kuknąłem - to pytanie 2 nie odpali.
ale czy ktoś potrafi zmienić loader AHT tak by zajmował jak najmniej blogów(600b) np. do dwóch.
Tzn. bez reklam bez wstępnych tytułów, czyli - wczytanie loadera, i od razu wczytanie gry bez wciskania returna lub innego klawisza (po prostu goły loader).
Da rade ktoś to zmontować ?
Tu chodzi. 5 bloków. Czy mogę zmniejszyć do czterech później.
4 bloki. Wykorzystuje dane w bloku EOF
Dzięki. jutro kuknę i wypróbuję.
2. czy można zastosować Loader z Uniwersalnego Loader Generatora jeśli tak to jak ?
Jest to możliwe. Przełączanie się w tryb turbo jest identyczne dla obu systemów.
[offtopic]
Baktra, chciałbym cię zapytać o format Plaza Copier. Czy udało ci się go przeanalizować?
Wśród zbiorów znalazłem wzmiankę o kopierze Anti-Plaza i spróbuję go odnaleźć.
[/offtopic]
Niestety nie. Nie jestem tak dobry haker
Super mój projekcik działa (podziękowania za loaderka) tzn. zmontowałem płytkę na standardowy sygnał i turbo AHT(na UC 7400). Płytka jest podłączona do gniazda w Atari, a z drugiej strony mp4. Skompresowałem grę do formatu mp3 no i w emulatorze nie działa ale za to w realu śmiga :). Poniżej dodaję pliczek.
pytanko: gdzie mógłbym wrzucać mp3-ki z grami w systemie AHT, bo co jakiś czas mógłbym cusik przerobić i dodać.
Voy : a coś więcej o tym plaza, są jakieś gierki w tym systemie audio, chętnie zerknę.
Możesz na Pigwę. :) W PM-ce podam ci namiary.
To nie tyle system, co podformat dolnośląskiego Turbo 2000, które było - powiedzmy otwarcie - zerżnięte z czeskiego Turbo 2000 autorstwa Richtera. Był sobie pewien kopier o nazwie Plaza Copier 1.0, napisany przez Radosława Popławskiego z Wrocławia. Kopier ten zapisywał dane w turbo poprzedzone loaderem w normalu. Mam tak zapisane jakieś 12 kaset (jednostronnie), ale jeszcze nigdzie nie wrzucałem. Sądziłem, że do tego kopiera nie powstały żadne programy odbezpieczające (czyt. pozwalające wczytać dane w turbo z pominięciem loadera), ale trafiłem na wzmiankę o Anti-Plaza, który powstał albo we Wrocławiu, albo (co bardziej prawdopodobne) w Wałbrzychu lub okolicach. Z danymi zapisanymi przez kopiery od Tomasza Rolewskiego było prościej, bo autor sam później udostępniał soft odbezpieczający. Tutaj niestety tak nie było (?).
Na taśmach w tym zapisie jest trochę softu, którego nie ma w necie, choć są to głównie gry, dlatego zależy mi na dobraniu się do niego. Loader w normalu wyciągnięty mam, ale do jego analizy to jestem za cienki w uszach. :)
EDIT:
literówka.
Cosik chyba gdzieś o tym czytałem.
Kiedyś szukałem copierów i natrafiłem na to (w załączniku), nie widzę tam plazy, ale są jakieś universalne loadery.
Dysk 1a gdzieś mi wcieło, a na dodatek nie pamiętam skąt to pobrałem, może na 1a cósik będzie.
Gdybyś coś znalazł na 1b to mogę zrobić xexa lub casa.
Sorki źle skumałem :).
Zapodaj jakiegoś wav do zapoznania się, zerknę może coś się uda.
nieważny post. :)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Atari Hard Turbo System czy ktoś coś wie?
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 59 zapytań