ZuluGula, włączyłem się w temat. Materiał jest podobny do tego, z którego są robione blistry, ale znacznie grubszy. Przeżyje transport, spokojnie, to jest w pudle i ma spory dystans do ścianek. Musiałby ktoś na to stanąć. Zresztą połowa zamówiona w pre-orderze, zostało mi jakieś 35 sztuk, sprzedam w końcu i nie robię więcej. Szkoda kasy, poświęconego czasu i nerwów.
Za 70 sztuk pokryw w pudłach zapłaciłem 3500 PLN, czyli wychodzi 50 PLN za sztukę, sprzedawałem w pre-orderze po 40 PLN, sądząc, że pomoże mi to rozpędzić produkcję i w istocie bardzo pomogło. Sprzedaję po 79 PLN na Allegro i dostaję maile, że za 30 to by gość wziął. Za 30 to sam bym kupił.... 29 PLN zysku, ale jeszcze muszę odjąć prowizję Allegro, podatek dochodowy i VAT oraz uwzględnić ewentualne straty. Skórka za wyprawkę ;)
Jeszcze gdyby się sprzedało powiedzmy 140 sztuk, to wtedy sumaryczny koszt byłby niższy. Ale nie zanosi się na to. Zresztą, daję sobie 3 miesiące jeszcze, żeby zobaczyć, czy nie dołożę do interesu.
W każdym razie dziękuję Ci za ciepłe słowa na AAge.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.