Tadam tadam tadam! Oto i party place!
Miał być magazyn w Rudzie Śląskiej (zgodnie z założeniem Sikora ;)), ale… Jak na spokojnie przeczytałem jeszcze raz zapowiedź Koali, że jak nikt nie przyjedzie to będziemy sami trzy dni pili w tym miejscu, to pomyślałem,że Ruda, chociaż pięknym miastem jest, na spędzenie majówki nie bardzo się nadaje, dodatkowo najbliższe miejsca noclegowe (Tak AS pomyślałem o tobie) są w Katowicach w cenach i odległościach zupełnie nie partowych…
Tak więc zmieniliśmy zdanie. Zatem:
Zapraszamy wszystkich partyzantów do Ośrodka Halniak w którym czeka na nas wspaniała sala w postaci stodoły wyłącznie do Waszej dyspozycji. Partypalace jest położone w obrębie ośrodka wypoczynkowego Halniak w pobliżu ośrodków Zagroń i Złoty Groń gdzie znajdziecie kryty basen, wyciągi krzesełkowe oraz kilka tras do dreptania po pobliskich górach.
Dla hardkorowych partyzantów mamy miejsce na sali która w zależności od aury będzie ogrzewana bądź klimatyzowana (Nie zapomnijcie zabrać śpiworów i karimat). Zakupy z zakapslowanych trunków i potraw z naklejonym składem chemicznym można zrobić w oddalonych o ok. 500m supermarketach (tak jest tam (Alleluja), Biedronka)
Dla tych co im się nie chce dreptać i rozszyfrowywać znaczenia E340 będzie na miejscu wyżywienie (do uzgodnienia) oraz beka piwa na sali. Na miejscu, dla tych co wykupią nocleg jest też basen tyle, że odkryty ale podgrzewany (uruchomienie basenu jest uzależnione od aury pogodowej - za zimno, pozostaje rzeka). Dla mieszkańców pokoi prysznic jest w pokoju w ramach… pokoju.
Ja osobiście zachęcam do rezerwacji pokoi u Pani Urszuli Żądło która na hasło „Atari” udzieli Wam zniżki 10zł i umieści Was w odpowiednim pokoju uwzględniając chociażby to, że jesteście sami i chcecie poobijać się z innymi partyzantami lub jesteście z żoną i/lub dziećmi (bachorami ;-)) i chcecie być zakwaterowani w miejscu gdzie nie będziecie się obijać o innych partyzantów.
Zamiast latać po pobliskich knajpach,można coś zjeść na miejscu. Cena obiadu to 17zł. zatem jak ktoś jest zainteresowany to proszę się deklarować w tym wątku co ułatwi planowanie żarełka. Do wyboru jest piątek i sobota.
Dojazd:
Samochodem, nie ma o czym pisać - google, mapy i nawigacje pokażą drogę.
Jeśli chodzi o transport publiczny to poklikanie w internecie da odpowiedź. Problematyczne może być ostatnie kilkanaście kilometrów (Wisła - Istebna) ale w tym momencie po prostu dacie znać, podjadę i podwiozę. Weźcie też po uwagę Bielsko lub Cieszyn, stamtąd też możemy Was podwieźć.
Edit: Drobne poprawki w tekście.
Edit: Ważna informacja dla osób które robią rezerwację w Halniaku.
Hotel normalnie _nie_ prowadzi pokojów bez śniadań. Ale... wyłącznie dla partyzantów, na czas imprezy dano taką możliwość. Tak więc na hasło „ATARI" można robić rezerwację na nocleg _bez_ _śniadania_. Dodatkowo partyzanci dostają 10zł zniżki. Tak więc nocleg można mieć już za 35zł/os.