301 Ostatnio edytowany przez Duddie (2015-02-27 21:13:29)

ZuluGula, włączyłem się w temat. Materiał jest podobny do tego, z którego są robione blistry, ale znacznie grubszy. Przeżyje transport, spokojnie, to jest w pudle i ma spory dystans do ścianek. Musiałby ktoś na to stanąć. Zresztą połowa zamówiona w pre-orderze, zostało mi jakieś 35 sztuk, sprzedam w końcu i nie robię więcej. Szkoda kasy, poświęconego czasu i nerwów.
Za 70 sztuk pokryw w pudłach zapłaciłem 3500 PLN, czyli wychodzi 50 PLN za sztukę, sprzedawałem w pre-orderze po 40 PLN, sądząc, że pomoże mi to rozpędzić produkcję i w istocie bardzo pomogło. Sprzedaję po 79 PLN na Allegro i dostaję maile, że za 30 to by gość wziął. Za 30 to sam bym kupił.... 29 PLN zysku, ale jeszcze muszę odjąć prowizję Allegro, podatek dochodowy i VAT oraz uwzględnić ewentualne straty. Skórka za wyprawkę ;)
Jeszcze gdyby się sprzedało powiedzmy 140 sztuk, to wtedy sumaryczny koszt byłby niższy. Ale nie zanosi się na to. Zresztą, daję sobie 3 miesiące jeszcze, żeby zobaczyć, czy nie dołożę do interesu.
W każdym razie dziękuję Ci za ciepłe słowa na AAge.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

302

no poczta to chyba "w standardzie" ma zgniecenie paczki... ot ona tak już funkcjonuje... jak w poprzednim i obecnym ustroju...

303

ale nic to, widziałem jak kurier GLSa wlazł na pakę busa i z busa wyrzucał paczki na taśmę która przesuwała się z tyłu samochodu...

304

tak sobie myślę, że gdyby Ktoś podjął się zrobienia  gniazdek SIO i związanych z nimi rozgałęziaczy to mógłby zrobić biznes - lepszy niż alegrowy "oferent" Bart3kK

305

Panie, Proponowałem zawiezienie na party i odwiezienie…

No way :)

To jusz daffno zrobione :)

306

A może skoro tak to takie rzeczy trzeba sprzedawać tylko na party i bez pudełek, a nie wysyłać.

CPC AGA PSX Win7 - Wyznaję 8bitowy ekumenizm.

307

ZbyniuR, na party sprzedałbym może 20 sztuk. I to w porywach. Generalnie trend jest taki, że za złomiasty i brudny komputer ludzie się tłuką na Allegro, płacąc kilkaset złotych i znacznie przepłacając, natomiast fabrycznie nowa pokrywa to dla niektórych tylko "kawałek plastiku" wart może 20 zł. Jeśli policzyć koszt samego materiału, pewnie tak. Nikt nie wie i nie widzi, ile pracy to kosztuje i ile czasu trzeba poświęcić, a także nie widać pobocznych kosztów. I tu jest generalnie problem.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

308

bezrobotny napisał/a:

no poczta to chyba "w standardzie" ma zgniecenie paczki... ot ona tak już funkcjonuje... jak w poprzednim i obecnym ustroju...

Dostaję kilka paczek tygodniowo, przez chyba wszystkie możliwe firmy "d(o)ręczycielskie" i Poczta Polska wypada najlepiej, praktycznie bez zastrzeżeń, czego nie mogę powiedzieć np. o UPS i Siódemce. Z kurierów to jeszcze DHL trzyma dobry poziom.
Mówię zarówno o traktowaniu przesyłek, jaki klientów.

<-- Kontakt przez "E-mail" gdyż albowiem moja skrzynka "PW" jest pełna i zaprawdę nie mam czego usunąć.

--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--

309

Dzisiaj wychodzi pierwsza partia pokryw, zgodnie z kolejnością zamówień. Osoby chcące zachować opakowanie uprzedzam, że pod stretchem nie ma nic, więc przy ciachaniu nożem wskazana ostrożność, żeby nie rozciąć opakowania.

310

Zamówiłam pokrywy do XE i A1200. Szkoda, że nie zrobisz więcej, bo najbardziej zależało mi na pokrywie do STE. Tak, czy siak dzięki.

311

ale my tu naprawdę nie jesteśmy aż tak bardzo winni... ja na przykład jestem notorycznym bezrobotnym - zatrudniają mnie, a po miesiącu wywalają... podejrzewam, że nie tylko mnie - sam bym kupił i dziesięć, ale nie mam aż tyle kasy - takie fakty...

312

Pokrywy do STE będą za ok 10-14 dni... :)

bezrobotny sprzedaj kilka zajedobrych zasilaczy i masz na 1000 pokryw :D

313

Dajcie znać jak dojdą do Was pokrywy, jestem ciekaw, czy nie będzie jakichś "wyczynów" ze strony PP.

314

Ja to bede mogl odebrac dopiero w sobotę.

315

Duddie czy pokrywy do A1200 też są w tej partii wysyłek czy nie ?? Jeśli nie jak daleko jesteś od finalnej wersji do amig.

316

Do A1200 jest na razie pre-order do 10.03. Jeszcze chwilkę cierpliwości, może ok. 2-3 tygodni a będą dostępne już do A1200. Sytuacja rodzinna nieco mi, niestety, spowalnia cały proces.

317

Do mnie przyszła dziś i wygląda super. Dziękuję! :)

Szanowna PP chyba stawiała przesyłkę na jakichś wystających elementach, bo coś przebiło dno prawie na wylot w 2 miejscach, ale nie na tyle mocno, by zaszkodziło to zawartości paczki.

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

318

Do mnie też doszła, cała i śliczniutka. Dziękuję

Zaczęło się od Atari 65XE+LDW2000, potem Atari 1040STE, Amiga 1200, Atari Portofolio, morze blaszaków, GBA,PS1, 2, 3....

a teraz:Atari STez Ultrasatanem,  Atari 65XE+Ultimate1 + SIDE2+ SIO2SD + 1050+LDW Super 2000

319

Doszła, zawartość w stanie nienaruszonym, jedno male przebicie dna, nie rzutujące na nic. Dzięki! :)

320

Dzięki za info, chłopaki. Ciekawe, na czym oni to stawiali...

321

pewnie chcieli zgnieść, a że się im nie udało to podziubali...

322

Wczoraj do mnie dotarła. Pokrywa świetna, karton pełen profesjonalizm.

Atari 800XE plus inne oraz pozostałe.

323

Melduję posłusznie, że przesyłka dotarła. Rewelka i pełna profeska :)
Dziękuję.

324

Fajnie, że Wam się podobają. To motywuje do dalszej pracy nad rozszerzaniem oferty.

325 Ostatnio edytowany przez grzeniu (2015-03-06 14:14:57)

conrad napisał/a:

Pokrywa świetna, karton pełen profesjonalizm.

Za kilkanaście lat karton będzie wart więcej niż jego zawartość. Nie wyrzucać, wręcz zatrzymać :>

STYMulator JIL ST YM2149 mjuz:k @ gnu/linux
SIUP (SIo2Usb2Pc) - SIO2PC USB Edition
PIN ready logo
3M / InD: ... na kasetach były zabezpieczenia w postaci tzw. "mikropierdnięcie" ...