Wcale nie, :) wystarczy stfm choc preferuje ste ze wzgledu na stereo oraz wyprowadzone ladnie gniazda (chinch). Kolejnym udogodnieniem jest banalna instalacja dodatkowej pamieci dzieki czemu szybciutko mamy 4Mb. Znajdziesz w nim jeszcze blitter usprawniajacy niektore operacje na grafice no i najwazniejsze... moduliki zajebi**** brzmia na ste ;)
Przydalby sie twardy dysk, a to przy ST jest nadal najkosztowniejsza inwestycja, kontroler u paskuda 140 zl, na allegro megafile w okolicach 100. Tutaj trzeba sobie przemyslec kierunek dzialania, chyba ze zrobic wlasny. Na zachodnich stronkach byly schematy kontrolerkow ale nie wiem jak sprawuja sie w praktyce.
Zaleta Megaste jest z pewnoscia szybszy zegar (16Mhz zamiast 8) oraz wbudowany dysk. Nie zawsze trafisz jednak na mege z kontrolerem scsi i wtedy kolejny klopot.
Minusem jest nie zawsze kompatybilne dzialanie w dol modeli serii ste, czasami sie zastanawiam nawet nad wyrwaniem jakiegos stfm (zaluje ze poprzedniego sie pozbylem) aby moc sobie niektore demka i gierki poodpalac.
cos jeszcze pewnie mi przyjdzie do glowy w pozniejszym czasie :>
Hehe a cala wersje avatara masz tutaj, mocno sp******** ale na szybko robilem (woda na mnie nie poczeka):
http://80.55.132.110/fto/cgs.jpg
ślamk!