Mam do zaoferowania kilka sztuk interfejsów pozwalających podłączyć pady od konsoli SONY PS2 do ATARI (i nie tylko). Z interfejsem tym powinien współpracować każdy pad od PS2, zarówno przewodowy jak i bezprzewodowy, z kierownicami włącznie. Może ale nie musi pracować z padami od PSX - inna prędkość przesyłu danych.
Całość jest moją konstrukcją opartą o Atmega8.
Lista funkcji w trybie cyfrowym:
- standardowe sterowanie lewo/prawo/góra/dół za pomocą lewych przycisków
- Fire
- 3 poziomy AutoFire (wolny, średni, szybki)
- w zależności od producenta pada, analogi są wyłączone lub "dublują" przyciski (lewy analog steruje góra/dół/lewo/prawo, prawy analog steruje Fire i trzema poziomami AutoFire)
- tylne przyciski obsługują połączone funkcje lewo/góra, lewo/dół, prawo/góra, prawo/dół. Bardzo przydatna funkcja przy platformówkach
- logika zabezpieczająca przed sprzecznymi rozkazami (np. równoczesne naciśnięcie góra i dół)
Lista funkcji w trybie analogowym:
- standardowe sterowanie lewo/prawo/góra/dół za pomocą lewych przycisków
- Fire + Fire z przycisków gałek analogów
- 3 poziomy AutoFire (wolny, średni, szybki)
- lewy i prawy analog mają takie same funkcje - góra/dół/lewo/prawo (jednym można ruszać góra/dół a drugim lewo/prawo), przydatne np. przy wyscigach czy symulatorach
- tylne przyciski obsługują połączone funkcje lewo/góra, lewo/dół, prawo/góra, prawo/dół. Bardzo przydatna funkcja przy platformówkach
- logika zabezpieczająca przed sprzecznymi rozkazami (np. równoczesne naciśnięcie góra i dół)
Są dwie wersje, różnią się długością, krótsza ma około 30cm, dłuższa około 50cm.
Ceny na forum:
- wersja krótsza 58zł (mam 2 szt.)
- wersja dłuższa 65zł (mam 3 szt.)
- przesyłka 6zł
Gwarancja 1 rok :)
Jeśli ktoś chce samemu wykonać taki interfejs, mogę przesłać pliki Eagle i soft na maila.