czyli jednak coś było na rzeczy i to nie tylko u mnie tak ;)-
Draco - do tej 4.47 to s_vbxe to j.w. to można bezpiecznie podmienić?
(no dobra, stare zostawię na wszelki wypadek ;) )
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » plemnik
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
czyli jednak coś było na rzeczy i to nie tylko u mnie tak ;)-
Draco - do tej 4.47 to s_vbxe to j.w. to można bezpiecznie podmienić?
(no dobra, stare zostawię na wszelki wypadek ;) )
Worm się wieszał nie tylko u Ciebie, tak :)
Można.
Hahahaha. Niemożliwe! :)
Cieszę się :)
Trzeba dodać, że Autor zmienił też trochę format tablicy z cieniami. W związku z tym wszelkie programy korzystające z symbolu VBXEFXS lepiej jest wymienić na nowe wersje. Bo nie wiem jak u innych, ale u mnie np. bmpview v. 0.4 nie chciał na nowych sterownikach działać. Dopiero v. 0.5 poszedł. Tak samo tomek-8 demo itd.
Prawda to jest. Programy są do ściągnięcia z mojej strony (albo z odpowiednich wątków - pliki bez wersji są zawsze ostatnimi releasami).
to tutaj powstało zamieszanie, więc wystaw je tu ;)
Jak znów trzeba będzie szukać czegoś po całym forum to zaraz napiszę w oddzielnym wątku .. że nie działa mi demo na Tomka8/vbxe :P
Ok. Jutro zaktualizuję wszystkie zależne projekty i będzie info w odpowiednich wątkach.
Z błędów w oryginalnym wygaszaczu - zauważyłem tylko, że przestaje działać robak (i pojawia się tradycyjna zmiana kolorów) po wpisaniu 'TD ON' (potem TD OFF już nie ma znaczenia).
Będzie chyba potrzebna poprawka TD, gdyż zamiast przedłużać/podmieniać i przywracać wektor VBLKD zwyczajnie go zapomina. Stąd część plemnika działająca na VBLKI (odliczanie 3 minut) pracuje poprawnie, a malowanie obrazu działające na VBLKD już nie.
Poprawka TD jest już w CVS. Przy okazji poprawiłem kilka bugów zw z zawieszaniem się TD przy podwójnym TD ON, wypisywaniem komunikatu o instalacji, itp. Nie ma też znaczenia kolejność instalacji TSR-ów, bo TD teraz nie przełącza wektorów przerwań z każdym TD ON/OFF a bazuje na fladze. Incjalizacja wektorów odbywa się tylko raz - podczas instalacji lub po RESET. Będzie dostępne w SDX przy najbliższym planowanym release.
Sprawdź, czy działa Ci plemnik w chwili, gdy uruchomiony jest FORMAT.
EDIT:
tak po przemyśleniu tematu, to może nawet lepiej że nie działa ;)
Zrobiłem wersję 1.11, w której rezerwuję nieco więcej pamięci na ekran, bo zdarzało się że na dole pojawiały się śmieci. Nic więcej nie psułem :)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » plemnik
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 56 zapytań