Od niedawna pracuję w nowej firmie i dzisiaj zostaliśmy wszyscy po pracy w biurze na małą alkoholizę. Ja oczywiście przytargałem ze sobą Atari aby dostarczyć trochę rozrywki i przywołać nutkę nostalgii wśród kolegów i koleżanek. Włączyłem kilka arcadowych gierek , w tym np. pac man czy inne River rajdy ale w sumie widziałem że te tytuły nie do końca chyba pasowały wszystkim. Za to prawdziwą furrorę zrobiła speedmaza Jakuba! Kurde prawie że wygrywali sobie joya żeby zagrać a prezes to już wogóle zaległ nad tym na całego :) Duże emocje były u koleżanek w szczególności , wszystkim strasznie podobała się muzyka. Ja sam też często gram w speedmazę bo wciąga jak bagno. Szacunek jeszcze raz dla JHusaka . Moje pytanie jest do was - bo na pewno często odpalacie gierki ludziom którzy nic nie wiedzą o retro-komputerach: jakie gry wywołują u graczy podobne emocje jak wspomniana speedmaza?
Chodzi mi o tytuły przetestowane na żywych ludziach :)
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.