Treść krótka.... Zenon, masz ochotę wrócić do klimatu sprzed lat i wypuścić SERIOUSA #18, bo ja mam ochotę coś skrobnąć, napisał VOY do mnie.
Mam ochotę. I tak się zaczęło.
Zatem, jeżeli ktoś chętny napisać artek, podzielić się swoją produkcją, grafika, muzyka etc... by zapełnić dyskietkę w gęstości DD to zapraszam
Część pracy wziął na siebie VOY, o szczegółach nie informuję bo i po co i nie będziemy tu informować o postępach prac ani o innych ustaleniach (no... z małymi wyjątkami). Jak uda się złożyć magazyn to publika o tym się dowie jak dawniej bywało.
Zatem kto zainteresowany proszę pisać i przesyłać co trzeba pod adres
zenon.dial@gmail.com
Jako że duch Jagera nadal żyje i nie mam zamiaru niczego zmieniać, tym bardziej że w moje ręce oddał wszystko, przypominam...
Teksty pisane w formacie PANTHERA (polskie litery), z lewej strony robimy w wierszu jedną spację i pozostaje miejsce na 39 znaków. Wiersz kończymy znakiem RETURN Atari a nie żadne kody PCtowskie.
Nie mam ochoty tego konwertować i tracić czas na bzdety. Proszę maksymalnie zadbać o literówki.
Rysunki do schematów w GR.8
Tematy dowolne, wspomnienia, własne boje z Atari, pomysły zrealizowane i nie, etc.... kto nie wie jak i co odsyłam do http://www.serious-dial.atari.pl/
W tym wątku nie odpisuję na żadne propozycje i głupie teksty i zapytania. Jak ktoś nie jest zainteresowany niech trzyma się z boku bo nie wciągnę się w dyskusję bezowocną.
Standardy do SERIOUSA dawno temu ustalił Jager, ja nie mam ochoty niczego zmieniać.
SERIOUS #18 musi mieć klimat poprzednich magazynów.
Wiem, wielka technika poszła naprzód, ale mnie to nie obchodzi.
Magazyn ma być wydany na normalnej dyskietce DD (do rozpowszechnienia jako ATR bo to oczywiste), ale musi się uruchomić na normalnym ATARI. Kto chce może go sobie potem przekopiować na co chce, nawet wydrukować na papierze toaletowym.
Uprzedzam, nie odpowiadam na pytania po co to, na co to, jest Internet, są strony o ATARI etc...etc...
Coś się nie podoba, stań z boku i nie przeszkadzaj.
Nie wiem czy uda się magazyn wydać, z VOYem spróbujemy.
Zapraszamy.
A z mojej strony prośba. Jeżeli ktoś zdecyduje się opisać jakiś swój projekt związany z Atari to niech to zrobi maksymalnie zrozumiale i wręcz łopatologicznie, by ktoś, powiedzmy za lat kilka, mógł sobie to bez trudu złożyć, wiedząc że autor zrobił, sprawdził że działa i wyczerpująco opisał. I nie dotyczy to tylko elektroniki.
Raz jeszcze adres kontaktowy zenon.dial@gmail.com
Za chwilę przeczyta to VOY i dołoży resztę + adres kontaktowy by wszystko było w jednym miejscu.
Zatem, wy działacie na swoim biurku, (znaczy się piszecie) my działamy w tle, zobaczymy co wyjdzie.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.