fakty: dialog przytoczony w produkcji pochodzi z gg Rafa. To jego reakcja na wieść o tym, że być może otrzyma w prezencie od nas naszą rocznicową płytę. Niestety, po dziś dzień jej nie otrzymaliśmy, stąd pytanie.
zacytujmy:
"Oh and by the way, as it turned out, there was no hacking of any computers and servers, just some tongue-in-cheek provocation, which worked nicely ;)
I expect that as usual, Kisiel will apologize to Elban for his stupid accusations, just few minutes after hell freezes over ;)"
zacytujmy tez Rafa, czyli głównego zainteresowanego:
http://www.c64power.com/forum/index.php … 3#msg60069
"fakty:
Nie wiem czy nastapil wlam do ktoregokolwiek mojego komputera. Audyt bezpieczenstwa ktory wykonalem nie wykazal zadnego podejrzanego oprogramowania na kilku komputerach. Informacje ktore sa w tym release "scenowym" (z pierwszego postu) byly wyslane przezemnie do osoby drugiej prywatnie, tenze czlowiek wyslal to dalej do jeszcze jednej osoby (bez mojej wiedzy i zgody). Docelowa osoba wypiera sie jednak dalszego spreadu.
Do mojego konta CMSu Joomla na ktorym stoi C64Power ktos zmienil haslo wiec mozna mowic o wlamie. Nie jestem jednoznacznie w stanie ustalic kto to zrobil co ktos na tym koncie poczynil (aczkolwiek elban chwalil sie wlamem na Starym Pierniku). Nie zostala zmodyfikowana tresc strony, posprawdzalem i poresetowalem ustawenia CMSa.
Przypuszczenia:
Mimo wszystko uwazam, ze wyciek jest dosc prawdopodbnym wytlumaczeniem skad pozyskano te teksty. Chwalenie sie wlamem bylo raczej socjotechnicznym zabiegiem majacym mnie wystraszyc.
Podsumowanie:
Niemniej jednak profilaktycznie moge polecic zmiane hasel zarowno w CMSie jak i na forum, szczegolnie przypominam o zasadzie niezaleznej od zaistnialej sytuacji: nie uzywac jednego hasla do wielu uslug internetowych."
Jak zwykle - nic nie wiesz, klepiesz jęzorem na prawo i lewo i powtarzasz brednie latami robiąc z siebie ostatniego sprawiedliwego.
Przeprosiles? Wycofales sie?
To juz wiesz dlaczego trzeba kropkowac rzeczowniki określające twoją naturę.