1

Potrzebuję porządnej klawiatury do wygodnego pisania, z klasycznym układem klawiszy, najchętniej bez żadnych multimedialnych udziwnień, chętnie z dużym klawiszem Enter (odwrócone L). Wpadła mi w oko Tesoro Durandal z klawiszami Cherry MX Blue. Miał ktoś z nią styczność? A może coś innego polecacie? Raczej mechaniczne.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

2 Ostatnio edytowany przez syscall (2015-01-21 12:43:38)

Tesco Value.

ps. zanim ktos napisze glupote to ja uprzedze ze nie zartuje ;) Kupilem kiedys przez przypadek (potrzebowalem na szybko) i nie moge sie nadziwic ze klawka za 10 zl wytrzymala 2 lata 'profesjonalnego' uzywania i  w dodatku jest przyjemna/wygodna i ma to co musi byc (duzy backspace i duzy enter L)

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

3

Ja używam takiej A4TECH: http://www.komputronik.pl/product/59558 … _720_.html
Tylko moja jest biała, aby pasowała do XE :) i na USB.

4

Moja najlepsza klawiatura kosztowała w markecie 10 zł. Jakiś Samsung bez dodatkowych klawiszy, z strzałkami oddzielonymi od bloku pg up/pg dn, z dużym enterem, backspace i spacją (na tym mi zależało jak kupowałem). Teraz nie mogę znaleźć takiej, która by mi pasowała. ;)

5

Kupiłem w końcu tę Tesoro Durandal MX Blue. Jest rewelacyjna, nie żałuję ani złotówki na nią wydanej. Jest ciężka, bardzo solidnie wykonana, mechanizm działa jak w starych klawiaturach IBM z klikiem, choć nieco lżej. Pisze się bardzo wygodnie, szybko i bez błędów, chociaż niektórym może przeszkadzać hałas, jaki przy tym się generuje :) Ale dzięki temu, że klik się czuje i słyszy, pisze się bardzo wygodnie, nie trzeba nawet dociskać klawiszy do końca, co nie męczy palców jak klawiatury gdzie trzeba docisnąć do oporu. Dziękuję wszystkim za sugestie.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...