Jurek, odłóż mi jeden. Co do rozliczenia napiszę na priv.
--== Kup Pan/i dyskietkę http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=18887 ==--
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Pasek do 1050 rozmiar 320x3,1x0,4 mm
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jurek, odłóż mi jeden. Co do rozliczenia napiszę na priv.
Ok.
jak dla mnie 3, ale po 1...
Ja założyłem taki 95 X 3 X 0,6 mm (ŚREDNICA WEWNĘTRZNA X PRZEKRÓJ X PRZEKRÓJ) czyli na długość ok.300 x 3 x 0,6
bo w środku znalazłem strzępy paska, ktoś chyba zakładał o przekroju magnetofonowego.
Standardowy pasek był wzmacniany takimi włóknami, jak się rwie to zostają nici.
Nie wiem jak wygląda orginał, bo ja już miałem nieorginalny. Guma była taka ze rozpadała się w dłoniach, aprzekrój był w granicach 1 - 1,2 mm
W odwodzie mam jeszcze pasek z VC1541 :-)
Ja kupiłem jakiś czas temu tutaj paski fi 95mm 0.5x3mm i pasują całkiem dobrze. Co prawda, są trochę bardziej elastyczne i rozciągliwe od oryginału, ale dają radę. Stacja pracuje OK. Założyłem też w jednej kupiony dla testu pasek 88mm 0.5x3mm i też daje radę, aczkolwiek jest ciut za krótki, bo stacja zaczyna pracować trochę głośniej niż bym tego oczekiwał.
Ja kupiłem tu
https://www.impelshop.com/?item=21852
Sklep godny polecenia kupowałem tam paski do XC-12 i nie tylko, nawet mechanizm z laserem do Amigi CD32 dostałem.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » Pasek do 1050 rozmiar 320x3,1x0,4 mm
Wygenerowano w 0.017 sekund, wykonano 53 zapytań