Kochani, łatwiej mi to będzie napisać niż powiedzieć... Niestety, nie wytrzymałem napięcia wokół SV. Nie mogę pozwolić sobie na to, aby ktoś niszczył mój wieloletni dorobek. Każda edycja SV kosztowała mnie wiele miesięcy pracy oraz wyrzeczeń - nierzadko kosztem Rodziny (do dziś nie mieszkam w nowym domu, który czeka na mnie od lutego 2014 roku - wolałem skupić się na SV2k14). Teraz gdy czytam o tym, że chcę zniszczyć jakiś zlot, przypisuje mi się złe intencje, nazywa hipokrytą, a nawet megalomanem - czas powiedzieć STOP. Dosyć tego. Skoro letnia edycja SV przez kogokolwiek odbierana jest jako cios w kierunku niszczenia sceny Atari - wycofuję się. Jak dotąd udawało mi się ignorować pojedyncze znaki niechęci skierowane bezpośrednio do mnie lub SV, jednak skrajne zmęczenie po ostatniej edycji + wspomniane nieustanne ataki całkowicie zabiły "fun" płynący z organizacji takiej imprezy. Każdej edycji SV oddałem kawałek swojego życia - nikt mi tego nie zwróci. Cieszę się, że udało mi się zintegrować środowisko od VCS po Jaguara, że powstało tyle fantastycznych produkcji. I teraz ja będę miał czas, aby się nimi nacieszyć.
Dziękuję wszystkim, którzy wspierali mnie w ciężkich chwilach i przepraszam wszystkich tych, którzy podzielali moją wizję eventu także w 2015 roku - przepraszam że Was zawiodłem.
Życzę powodzenia pozostałym organizatorom. Mam nadzieję, że dzięki mojej rezygnacji Wasze eventy pozostaną stałą częścią corocznych imprez dedykowanych komputerom oraz konsolom Atari. Wszystkiego dobrego.
Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)