Prawo do logo i nazwy Atari posiada francuska firma która niegdyś się nazywała Infogrames.
Na kartonikach z częściami do samochodów i/lub komputerów, czy nawet na komiksach z postaciami Disneya itp. widywałem dopisek drobnym maczkiem w stylu: "Nazwa i logo XYZ są znakiem handlowym należącym do XYZ." - Przypuszczam że to formalność która załatwia sprawę.
Myślę że sprzedając takie pokrywki nie wpływasz negatywnie na obraz firmy ani na sprzedaż ich gier, więc powodów do wzburzenia nie mają. Ewentualna interwencja prawna kosztowałaby ich więcej niż dałoby się wycisnąć z takiego pikusia co sobie kartoniki produkuje, zwłaszcza że to znikoma szkodliwość społeczna. Gdyby się rozniosło że męczą maluczkich co kultywują tradycję, tylko by sobie Image firmy popsuli. Nie przejmowałbym się tym. Choć aby dmuchać na zimne dodałbym taki napis jak wspomniałem. A jeśli bardzo cię to martwi użyj innej czcionki przy nazwie produktu, a zastrzeżona i logo niech zostanie tylko na zdjęciu/rysunku kompa. :)
Street Fighter 2 na Atari 8-bit To wczesna wersja gry, ale już teraz wiadomo, że projekt zapowiada się bardzo ambitnie.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.