Tuz przed swietami padl mi moj wysluzony Neptun M156B. Powiem szczerze, ze nawet nie do konca chcialo mi sie do niego zagladac bo juz od jakiegos czasu myslalem o jego wymianie. Nie przypuszczalem jednak, ze zostane do tego zmuszony tak szybko. No ale do rzeczy - mam do Was pytanie, co powinienem zrobic biorac pod uwage dwa warianty - mozliwie tani i bardzo tani. Moze rozwine: obok atarki mam monitor z wejsciem DVI i DSUB. Moge tez kupic jakis niewielki monitor LCD aby na nim 'ogladac' atarke i obraz z dekodera DVBT. Ceny zakupu tego dodatkowego monitora prosze nie uwzgledniac bo i tak pewnie predzej czy pozniej bym go kupil. Pytania sa tylko takie:
a) jaki monitor tak do 15.x max 17.x cali ma wejscie AV (o ile taki jest, najlepiej uzywany) i DVI/HDMI (do dekodera)
b) ile obecnie kosztuje przerobka malego atari na S-VIDEO, jakie wiaza sie z tym ew klopoty i czy znajde maly monitor/tv z S-VIDEO?
c) czy sa jakies przystepnocenowe konwertery z AV na HDMI (tak, ostatnio natknalem sie chyba na 2-linerze na model za ca 300 zielonych - nie o take polske mi chodzi. cos do 100-150zl max)
e) vbxe ze wzgledu na cene raczej odpada
f) czy znacie jakis inny sposob na podlaczenie atarki do czegos, pod co da sie podlaczyc dekoder dvbt na hdmi z zachowaniem mozliwie dobrej jakosci obrazu z atarki?
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje
a8rawconv GUI Graficzny interfejs użytkownika (GUI) dla narzędzia a8rawconv