Tuz przed swietami padl mi moj wysluzony Neptun M156B. Powiem szczerze, ze nawet nie do konca chcialo mi sie do niego zagladac bo juz od jakiegos czasu myslalem o jego wymianie. Nie przypuszczalem jednak, ze zostane do tego zmuszony tak szybko. No ale do rzeczy - mam do Was pytanie, co powinienem zrobic biorac pod uwage dwa warianty - mozliwie tani i bardzo tani. Moze rozwine: obok atarki mam monitor z wejsciem DVI i DSUB. Moge tez kupic jakis niewielki monitor LCD aby na nim 'ogladac' atarke i obraz z dekodera DVBT. Ceny zakupu tego dodatkowego monitora prosze nie uwzgledniac bo i tak pewnie predzej czy pozniej bym go kupil. Pytania sa tylko takie:
a) jaki monitor tak do 15.x max 17.x cali ma wejscie AV (o ile taki jest, najlepiej uzywany) i DVI/HDMI (do dekodera)
b) ile obecnie kosztuje przerobka malego atari na S-VIDEO, jakie wiaza sie z tym ew klopoty i czy znajde maly monitor/tv z S-VIDEO?
c) czy sa jakies przystepnocenowe konwertery z AV na HDMI (tak, ostatnio natknalem sie chyba na 2-linerze na model za ca 300 zielonych - nie o take polske mi chodzi. cos do 100-150zl max)
e) vbxe ze wzgledu na cene raczej odpada
f) czy znacie jakis inny sposob na podlaczenie atarki do czegos, pod co da sie podlaczyc dekoder dvbt na hdmi z zachowaniem mozliwie dobrej jakosci obrazu z atarki?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.