176

Czyli  w skrocie nici z Tomsa. Ja juz sie nie dziwie.

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

177

Tak sobie to tłumacz :)

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

178

Ja nie tlumacze ja wiem ;) Ale pozyjemy, zobaczymy. 2016 czy  2017 release bo musze z moim onkologiem i geriatra podadac

Dwa korce ziemniaków, gęsich jajek kopa, żeby móc to połknąć, tęgiego trza chłopa. GG3456993

179

zaxon...bierz pakietowo obu...będzie pewno taniej.

180

Wiesz zaxon, nabijać jest się łatwo z kogoś. Jak się ma rodzinę, to nie jest już takie oczywiste, że co wieczór usiądziesz i podłubiesz, czy w weekend. Ja dodatkowo ciągnę inne projekty, jak np. pokrywy.
Zrobienie płytki i zamówienie w firmie plus polutowanie - tak, to zajmie 2-3 wieczory. Ale ja nie potrzebuję płytki prototypowej, żeby coś sobie i komuś udowodnić. Zaprojektowanie obudowy, dobranie przycisków, wyświetlacza, złącz, montaż wewnętrzny, panel samoprzylepny (który trzeba też zaprojektować) - bo jak wiesz, a może nie, nie chcę kopiować oryginału toczka w toczkę, bo jest ogromny - chcę go nieco zmniejszyć, zasilacz wyrzucę na zewnątrz. Najprościej jest rzucić komuś oryginał, powiedzieć "wyprodukujcie mi taką blachę", sklonować oryginalną płytkę i wio. Ale mnie to nie zadowala.
Traktuję to jako hobby, a i klientów na TOMSa zbyt wielu nie będzie, więc jest to sztuka dla sztuki.
Nie rozumiem tylko, skąd u Ciebie ostatnio tyle złośliwości... Po co te przytyki osobiste na forum? Zaszkodziłem Ci czymś, podpadłem?

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

181

Bo mam zabawe a wy wlasnie wlasne to. A wczesniej pisaliisce  to ne problem i to sie zrobi raz dwa trzy, teraz jest jak jest

182

Nie liczę godzin i lat.. to życie..

Zaxon smerfie marudo , czemu marudzisz...?
Temat clona tomsa przewija się kilkanaście razy nie tylko na tym forum, do tej pory tylko wszyscy marudzili, ale nikt się nie podjął..
Zamiast wspierać marudzisz?

183

As powinienes miec zakaz pisania w tematach o Tomsie :P

"Was powinny uzbrojone służby wyciągać z domów do punktów szczepień, a potem zamykać do pi* za rozpowszechnianie zagrożenia epidemicznego" - Epi 2021
"Powinno się pałować tylko tych co tego nie rozumieją. No i nie szmatki i nie chirurgiczne tylko min FFP3, to by miało jakiś sens. U mnie we firmie, to jak przychodzi bezmaskowiec, to stoi w deszczu przed firmą" - Pin 2021

184

Pan Zaxon faktycznie zachowuje hmm... dystans do reszty polskiej "lutosceny", ale to się chyba
nie bierze bez powodu. Nie mogę teraz znaleźć konkretnego linku ale kiedyś była z nim "afera" jak ogłosił jakąś przełomową przeróbkę, zrobił publiczną zbiórkę a potem sprawa przycichła - miesiącami przez coś tam (?!) nie realizował zamówień... Ludzie się oczywiście burzyli, była nagonka na tym i innych forach (nawet Atariage).... Do dziś chyba tylko sam zainteresowany wie o co tam chodziło... ;o  W każdym razie od tego czasu przycichł, przestał się ogłaszać i praktycznie Lotharek z Duddie'm przejęli pałeczkę. :)

185

Niech ktoś poleje lepiej.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

186

ja tam leje caly czas :P

187

syscall napisał/a:

As powinienes miec zakaz pisania w tematach o Tomsie :P

Myślisz że tylko o Tomsach... Dodał bym jeszcze Falcon-a :)

188

A czy tam przypadkiem gościu nie ma napędów kompatybilnych z TOMSem...? https://allegrolokalnie.pl/oferta/inter … o-atari-xe - nie, nie znam gościa, przypadkiem znalazłem, aby nie było. Bo cena trochę z d..y jak dla mnie...

Sikor umarł...