Pokombinowalem i zadzialalo.
Moze komus sie przyda.
Pozdrawiam.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » CMC w SPARTA DOS
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pokombinowalem i zadzialalo.
Moze komus sie przyda.
Pozdrawiam.
A przecież CMC2.0x z łatą z TA właśnie jeszcze jest od dawna... Na pewno sam sobie patchowałem i używałem te dwadzieścia lat temu, czy Zgrywusem plus czy zwykłym nie pamięta,
Na AOL chyba nawet jest ta wersja.
Z miesiąc dwa temu ktoś pytał ale nie pamiętam gdzie.
A widzisz - jakos wyszlo, ze i ja musialem patchowac bo nie znalazlem tego. Zatem temat do wywalenia. Dely, czyn Wasc swoja powinnosc ;)
Dzieki za cynk lemiel
Pozdrawiam
Hej!
A ja pojęcia bladego nie maiłem że ktoś zrobił patch-a to CMC tak aby ten działał ze Sparta DOS X. Dzięki sOnarowi się dowiedziałem i mam gotowca :) nie ma czego kasować, niech ten wątek zostanie. Jedno miejsce więcej gdzie można to znaleźć i poczytać o tym nikomu nie zaszkodzi.
pozdrawiam
Seban
no w tej sytuacji to nawet rozważam napisanie muzaka pod CMC, zazwyczaj wyP** .. niedziałające rzeczy a tu niespodziewajka ;)
Oooo i takie podejcie mi sie podoba Pin! Szacuuuuunek!
Tworz, tworz!
Czas na Hooy-G w wersji CMC pod SDX :D
Pozdrawiam
sOnar - a nie było wersji stereo z poprawkami playera?
Nie mam wyłącznika stereo no i oczywiście ta wersja nie gra jednego kanału... . Zobaczę co w temacie znajdę ;)
EDIT:
Na dzień dobry znalazłem wersję chyba Madteam'u, która oprócz tego że normalnie pod Spartą działa, to ma opcję zmiany ilości wywołań playera na ramkę (1-4x). Problem jest jednak ten sam, co z twoim paczem - player nie lubi stereo ;)
EDIT:
Sonar - na zaprzyjaźnionym forum znalazłem coś takiego ;) :
Obczaj, czy coś z tym można zrobić. Program uruchamia się, lecz przy próbie załadowania modułu wywala blankskrin i tyle. Po resecie na moment wstaje i znów próbuje uzyskać dostęp do katalogu - i tak w kółko ;)
w sumie, to przy stereo (jeśli nie ma możliwości przełączenia w mono - ja tak mam na razie) to wystarczy zrobić bata, a w nim:
POKE $D20F,$0
POKE $D20F,$3
CMCSDX.EXE ..... lub X CMCSDX.EXE, jeśli nie ma odpalonego runext na tę okoliczność.
ok - mogę działać ;)
Zdojone.
Spróbuję do zdzielić tamtą sztuczką ale co z tego wyjdzie nie wiem, się zobaczy.
Ten CMC by Datri jest tu: http://atari.daves.cz/Stereo_CMC_demo
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » CMC w SPARTA DOS
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 59 zapytań