Początkuję z ST. Proszę, jeżeli ktoś mógłby wytłumaczyć w punktach, jak sprzęgnąć te dwa komputery. Próbowałem nullmodemem (1040 STe z ustawionym CPXem od modemu za pomocą XControl) je połączyć (PC z kartą szeregową na PCIe). Pracuję na PCecie z DOSBoxem.
Ta karta od RS-a nie ustawia się automatycznie pod WINdą na COM 1 (tylko na COM 5 i COM 6), muszę ją w menadżerze przełączać, by w PCslave była dobrze rozpoznana (jako COM1).
Szukałem już odpowiedzi tutaj na forum, ale są one niepełne, kłopot jest nie do końca rozwiązany np. http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=663
Dzięki wielkie.
P.S. Z góry, proszę nie pisać o PARCP czy HDD_DMN. Po prostu nie mam równoległego portu w PC. Chodzi mi o ustawienia Ghostlinka - jak TRZEBA dajmy na to ustawić STmaster ?
Tydzień na oddanie głosu w FUJICUP! Głosowanie potrwa tylko do 22 lutego 2025...
TURGEN 9.3.1 Najnowsza wersja oprogramowania TURGEN wprowadza kilka istotnych ulepszeń.
FujiCup 2024 - głosowanie Wystartowało głosowanie w tegorocznej edycji konkursu FujiCup.
IX. Basque Tournament of Atari 2600 31 stycznia Euskal Retro Association zorganizowało IX. Baskijski Turniej Atari 2600.
Rogul 1.0f Poprawki i nowe funkcje