Początkuję z ST. Proszę, jeżeli ktoś mógłby wytłumaczyć w punktach, jak sprzęgnąć te dwa komputery. Próbowałem nullmodemem (1040 STe z ustawionym CPXem od modemu za pomocą XControl) je połączyć (PC z kartą szeregową na PCIe). Pracuję na PCecie z DOSBoxem.
Ta karta od RS-a nie ustawia się automatycznie pod WINdą na COM 1 (tylko na COM 5 i COM 6), muszę ją w menadżerze przełączać, by w PCslave była dobrze rozpoznana (jako COM1).
Szukałem już odpowiedzi tutaj na forum, ale są one niepełne, kłopot jest nie do końca rozwiązany np. http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=663
Dzięki wielkie.
P.S. Z góry, proszę nie pisać o PARCP czy HDD_DMN. Po prostu nie mam równoległego portu w PC. Chodzi mi o ustawienia Ghostlinka - jak TRZEBA dajmy na to ustawić STmaster ?
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.