Fajnie że Bachoo zapytał o dobre produkcje na C-64, bo na tym głównie powinniśmy się skupić. Ja mam słabość do tego dema:
https://www.youtube.com/watch?v=g8bRtlP … e=youtu.be
Poprosiłem Dely'ego aby wrzucił dialogi pomiędzy Kisielem a Wackee do bałaganu, bo, naprawdę, coś takiego nie powinno się nigdy znaleźć w tym wątku. Wyszedłem z propozycją w dobrej wierze. A tu taki kwas.
wacke/aris napisał/a:Grey. Przeczytałem Twojego posta i załamałem ręce. Widzę że Kisiel bardzo skutecznie Cię wystraszył. Szkoda, tego się właśnie obawiałem i po to zacząłem tu pisać.
W pierwszym momencie byłem po prostu zszokowany. Zresztą nie tylko ja. Post Kisiela niczemu się nie przysłużył, a jeśli faktycznie pisany był w dobrej wierze - mógł być wysłany do mnie jako PM. Zastanawiałem się poważnie czy nie wycofać się ze swojej propozycji, bo nie chciałem nikomu wchodzić w paradę, ale widzę, że sytuacja się w końcu ustabilizowała i Wasza ekipa zwiera szeregi - super ! Kiedyś starałem się udzielić Wam kilku rad na forum odnośnie "integracji środowiska", ale zamiast tego postanowiłem Was zaprosić. I myślę, że tak będzie najlepiej. Jeśli uda mi się choć częściowo ożywić scenę C-64 w Polsce, będę uznawał to za wielki sukces - być może pójdzie w świat sygnał, że scena C-64 w naszym kraju żyje i będą kolejne imprezy już stricte dla Waszej platformy.
Kisiel/Icon napisał/a:Co do organizacji party Atari z C64 "na plaży" ja tego nie widzę smile Ok, szkoła w lato przy tej ilości ludzi to masarnia już teraz przy tych 200+ to było słabo na kompo, siedziałem w przejściu, a była zima więc perspektywa moczenia w morzu jest super ale np. gdzie mam postawić sprzęt ? prąd ? itd. Namiot ?
@Kisiel: wątek związany z plażą nie dotyczył CAŁOŚCI imprezy. Miał to być jeden z punktów programu, wypad w któryś dzień na piwko, rybkę i oglądanie dem na plaży ok. 2-3 godzin na big-screenie :) taki chill-out pomiędzy.
I na koniec jeszcze jedna ciekawostka... Dostaję maile od sceny ZX Spectrum (nie tylko z Polski!). Jak się możecie domyślać pytanie jest jedno - czy rozważam udział także tej części sceny z SV. Nie jest to mój pomysł, a samych zainteresowanych, więc pytanie kieruję do Was - kolegów ze sceny Atari i C-64 - co Wy na to?
Pozdrawiam.
Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)