A ja powiem tak. Byłem z synem. Ma 10 lat. Cały czas sobie grał i tu i tam. Zresetował się. Jak był Devils Show, to chciał zobaczyć, ale powiedziałem, że to dla dorosłych i nie nalegał, tylko sobie dalej grał. Nauczył się, że jest kulturalnie, tylko niektórzy używają więcej pospolitych słów na k, ch, p. Słuchał i oglądał konkursy. Nie było z nim żadnych problemów. Nauczył się, że spanie za głośnikiem powoduje rozstrój psychiki.
A żonę mam mądrą, bo powiedziała, że raczej nie pojedzie z resztą dzieciaków, i nie pojechała.
Reasumując. Mówiąc "bachor" mówi się o nieodpowiedzalności i nieudolności wychowawczej rodzica "bachora". Nie jest powszechne zabieranie dzieci czy rodzin na party, więc ludzie zabierający mają jakieś tam rozterki z tym związane; pisząc o ich dzieciach "bachory", mogą się poczuć dotknięci lub obrażeni, a na pewno ich rozterki będą większe. Dla ustalenia uwagi, na party było dwóch chłopców, mój i jeszcze jeden 12-13latek. Więc pisanie o bachorach dotyczy raczej mnie w tym przypadku :D
Natomiast dawno wyleczyłem się z reagowania na krytykę, więc nie ma sprawy.
XTD, szanuję Ciebie jako muzyka, ale mówiąc ostre słowa w kierunku osób musiałeś liczyć się z ostrym sprzeciwem. I tak się stało - sprzeciw był.
Nie zawsze w najwyższym wydaniu.
Forum to czyta naprawdę wiele osób o wysokiej kulturze, którzy wiedzą dokładnie, co można a czego nie na Party. Jeśli zabierają rodziny, to na chwilę te rodziny wpadają, wychodzą. Naliczyłem może tak z 5 rodzin. Możesz im zaufać, nadal nie będą sprawiały kłopotów.
Mógłbyś też założyć, że żadna z osób, które nie radzą sobie z panowaniem nad sobą (w wyniku różnych przeszkadzaczy) nie wezmą rodzin, bo to oczywiste, nie będą chciały, aby ich rodziny ich oglądały w stanie słabości.
Mógłbyś również założyć, że na Party nie przyjeżdżają ludzie, którzy poza alkolibacjami nie mają nic do zaproponowania. Każdy ma. Każdy jest wartościowym człowiekiem.
Mógłbyś jeszcze wiele rzeczy założyć, np, że ludzie potrafią myśleć sami za siebie.
Ale nie założyłeś.
Stąd ten tasiemcowy wątek (i inne również).