Nie mogę przejść poziomu 99 w grze "Stone Age" (kod: HIHESO). Są tam do zebrania 4 klucze, a ja potrafię zebrać tylko 3. Próbowałem już wiele razy i nie mogę wykombinować jak zdobyć ten czwarty (na planszy jest to drugi od lewej).

Ktoś wie jak to zrobić?

Post's attachments

sa99.png 18.53 kb, nikt jeszcze nie pobierał tego pliku. 

Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.

2

no ładnie, ładnie przeszedłeś, gra świetna - dobry wybór - ale aż tak daleko nie doszedłem..

druga moja ulubiona to Loopz - grałeś?

aha - nie znam rozwiązania ;) sorry za offtop ;)

Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050

Gwarantuje że się da, bo kiedyś przeszedłem całość. Niestety na obrazku nie dam rady sobie przypomnieć rozwiązania, ale wydaje mi się że istotna jest jednokierunkowa strzałka z lewej, startowa pozycja strzałki dwukierunkowej oraz kolejność znikających bloków.

Atari: FireBee, (Falcon030 CT60e SuperVidel SvEthlana CTPCI), TT, (520ST Pak030 Frak PuPla Panther), (520ST 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx SC1435), (1040STFM UltraSatan SM124), (1040STE 4MB ST RAM 8MB TT RAM CosmosEx NetUSBee SM144 SC1224), 260ST, 520 ST+, (MEGA ST SM125), (65XE Rapidus U1MB VBXE SIDE2 SIO2PC), (Jaguar SkunkBoard), Lynx II, 2x Portfolio

4

Nie wątpię, że da się to przejść - problem w tym, jak to przejść :)

5

W tej grze cała frajda to znaleść rozwiązanie samemu, bez pomocy.
Tym bardziej że niektóre plansze można prześć na 3-4 sposoby.

Who loves kids? Charlie Waffles!! Damn right...

6

bartek030 napisał/a:

W tej grze cała frajda to znaleść rozwiązanie samemu, bez pomocy.
Tym bardziej że niektóre plansze można prześć na 3-4 sposoby.

No i miałem tą frajdę przez 98 poziomów.  Kolejnego nie mogę przejść, więc zamiast dawać takie genialne porady pokaż jaki jesteś kozak i przejdź poziom 99 chociaż na 1 sposób.

7

Już kiedyś skończyłem całą grę. Znajdę chwile czasu to bardzo chętnie sobie pogram. I przeczytaj najpierw regulamin bo nie cytujemy całej odpowiedzi jeśli na nią bezpośrednio odpowiadamy.

Who loves kids? Charlie Waffles!! Damn right...

8

A ja nie pomogę :)
Ale pamiętam że siedziałem długo nad tym poziomem, a w efekcie okazał się on bardzo łatwy do przejścia, tylko trzeba było "załapać", wg mnie nawet łatwiejszy od kilku poprzednich, ale to lata temu było :)

Bla bla bla bla, bla bla bla. Bla bla bla - bla - bla. Blabla bleee.

9

Problem rozwiązany.