Witam Was serdecznie :) Dopiero dzisiaj czuję się na tyle zregenerowany, aby napisać parę słów podziękowań. Byłem bardzo ciekaw Waszych opinii, na ostatniej edycji Silly Venture nabrałem wiatru w żagle - frekwencja ponad 200 osób (jeszcze nie wiem ile dokładnie, wydaje mi się że ok. 215, ale potwierdzę to jak znajdę listę obecności), wiele fantastycznych prac na niemalże każdą platformę sprzętową... No i ta "statuetka", która była zwieńczeniem mojej działalności na rzecz jednoczenia sceny Atari - od VCS po Jaguara. Bardzo dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym bezpośrednio w tą miłą niespodziankę. Byłem szczerze wzruszony - co było chyba (niestety) widać :)
I wszystko byłoby pięknie, gdyby nie brutalna rzeczywistość. Niestety, nie da się robić eventu w atmosferze, jaka panuje na konkurencyjnym portalu. Jeden z wątków ma już blisko 500 postów, gdzie wylewane są pomyje. Przez nieszczęśliwy splot wydarzeń, gdzie ucierpiało demo grupy Desire rozpętało się piekło. Wydarzenie, przypominam, nie zamierzone, gdzie autorzy pracy mogli podesłać pracę w formacie DiVX (jak to jest zapisane w regulaminie) i demo zostałoby zaprezentowane w całości - niezależnie od konfliktu na linii XXL-Pinokio. Stało się jak się stało, przeprosiłem chłopaków z grupy Desire, dostałem nawet dość koncyliacyjny feedback - oto jedna z wiadomości:
"Within dSr there is of coz initial disaapointment for the guys that spend 9 month of hard work but again that will ease down in time. You did great in organizing that party be proud of what you achieved and forget the negative reactions. In the end we do this for fun and hobby."
Oczywiście to nie załatwia sprawy i chcę zadośćuczynić chłopakom z grupy Desire. Pomysł już mam.
Niestety, XXL nadal kontynuuje swoją "krucjatę", nierzadko używając słów wulgarnych, żeby nie powiedzieć - rynsztokowych. Termin "degeneroscena", którym tak chętnie operuje, jest synonimem konfliktu, który (co warto zaznaczyć) sam rozpętał. Nie zamierzam uczestniczyć w takiej "dyskusji". Dziękuję wszystkim, którzy w całym tym zamieszaniu zachowali zdrowy rozsądek.
Mam do Was jeszcze prywatę: Pani Dyrektor szkoły, w której odbywało się SV poprosiła mnie, aby uczestnicy imprezy oddali głos na film pt, "Największe kulinarne odkrycie" z udziałem uczniów klasy IIa w konkursie "Kulinarni Odkrywcy". Na SV2k14 nie było Wi-Fi, dlatego informuję o tym dopiero teraz :)
Głosować można raz dziennie do poniedziałku 15.12.2014 do godz. 12:00
Adres filmu: http://tescodlaszkol.pl?film=897
GŁOSOWANIE TRWA !!! :) Zagłosuj na grupę SMAKUSIE z SP65 :)
Bardzo Wam dziękuję ! W imieniu Pani Dyrektor oraz swoim własnym ! :)