Siema,
intensywnie w Trójmieście:
Cześć.
Rozmawiałem wczoraj w Pomorskim Parku Naukowo Technologicznym (PPNT) w Gdyni m.in. na temat możliwości skorzystania z ich zasobów (sale!) na eventy dotyczące retro-komputerów.
Trochę w kontekście dyskusji na FB, czy nie warto by się co np. 2 miesiące gdzieś spotkać ze sprzętem, pokazać co się ma, pogadać itp.
PPNT chciało by zaprosić kilka osób ze starymi komputerami na 18 grudnia, przy okazji wydarzenia „Independent video games. Startup Your Weekend vol. 10” (https://www.facebook.com/events/777498198965001/?ref_dashboard_filter=upcoming ).
Obiecałem, że popytam w środowisku, kto byłby zainteresowany pokazaniem się. Ze sprzętem udostępnionym gościom wydarzenia do pogrania/zabawy. Tłumów jak na Retrokompie się nie należy spodziewać, ale może jest to dobra okazja, aby osoby z Trójmiasta zainteresowane regularnym spotykaniem się, spotkały się
Moglibyśmy pogadać, czy chcemy takie spotkania robić, w jakiej formule, w jakim celu, w jakim miejscu itd… Dają do dyspozycji dużą salę (tak ze 2-3 x większą niż dół na Retrokompie), stoły, przedłużacze, kącik do spokojniejszego porozmawiania.
Myślę, że warto skorzystać z tej oferty.
Do jutra (czwartek, 10.12.2014) muszę dać znać, czy będą zainteresowani, który się pojawią z jakimś retrosprzętem. Też chcą trochę podreklamować event.
Dużo sprzętu nie trzeba. Ja przyjdę z 4 kompami (Amiga, Macintosh Classic, iMac, Atari Lynx). Jeśli jeszcze drugi tyle będzie, to w zupełności wystarczy.
Co o tym myślicie? Jeśli ktoś jest zainteresowany dajcie mi proszę szybko znać przez FB lub na jarek[maupa]kreatyw[kropa]pro
Jarek „Carampuc” Łojewski, OldNerds.Org (ex Atari Star Force, ex ASF, ex Seven Stars)
Wstęp jest wolny
pozdr
Bachoo
ps. ja chyba się wbijam