Dlatego napisałem że mam "dobry dzień".
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Fabryka - 8bit » TOMS 720 clone - projekt ?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dlatego napisałem że mam "dobry dzień".
A ludzie mowia ze 13'go to pechowy dzien ;)
ROLF :-0
a ja bym sie pisal na interfejs SIO, ktory pozwolilby mi podlaczyc do atari np. takie urzadzenie:
http://www.alsen.pl/temp/thumbs/d1f/d1f … 924289.jpg
sa rozne, z wejsciem na pendrixa, albo w obudowach...
musialby to byc taki spryciarz zeby pozwalal mi zaformatowac nosnik czy to w stacji czy karcie czy pendrajwie na np. gestosc pojedyncza, albo jak dyskietke DD albo 360 :-)
to jest ultimate :D
Amigowcy używają takie "napędy":
https://cortexamigafloppydrive.wordpress.com/
ale co to za różnica, skoro jest to praktycznie rzecz zbędna.
Trudno się nie zgodzić.
Chodzi mi po głowie zapisanie się na MegaSpeedy i kupno 1050, ale ile razy to uruchomię? Dwa?
A zrobienie takiego czegoś, co emuluje wszystkie możliwości stacji, typu weak sectors, na karcie SD (etc.), jest dość pracochłonne (KryoFluxa chyba długo robią), żeby np. zrobić na Tomsie odczyt kopierem TDK i wgrać ją na kartę SD. Albo kopierem od Happy Warp lub Super Archivera.
Oraz dodatkowe możliwości z SDrive i SIO2SD - jakieś chyba są, co najmniej w SIO2SD, skoro XXL jakoś je wykorzystuje w xbiosie.
I może być to urządzenie za drogie czyli słabo popularne, i przez to jeszcze droższe, itd... .
Ale marzyć możemy.
Zabawka byłaby absolutna.
Może ten cortex amigowy daje coś podobnego i kawałek drogi już przebyty?
muszę przyznać, że Pan W. jest niezły.
już raz o to pytałem, ale dostałem po łbie, może zapytam drugi raz,
na czym Pan W. to robi?
czy Ktoś tu w ogóle pisze własny soft pod Vinculum II?
ja użyłem prekompilowanych - które okazały się wielkim nieporozumieniem...
Karol, już przecież o tym pisałem, że Vinculum jest nieporozumieniem, zwłaszcza cenowym.... To samo osiągniesz na mikrokontrolerze za 3 zł. Raczej nikt poza Tobą tutaj tego nie używa w swoich projektach. Sporo ciekawych mikrokontrolerów ma już sprzętowy kontroler USB, np. ATMEGA32Uxx czy PIC18F....
Samo vinculum II jest ZAJEBISTE.
To Support, Kompilator i Dokumentacja jest nieporozumieniem (kolejnosc dowolna).
no to może pogadamy? ;)
na mojej stronie jak nie tu: http://usbdp.org/forum/
może pogadajmy jak tanim kosztem można zrobić urządzenie obsługujące różne rzeczy z USB?
na początek jest STM32F107 i biblioteka OTG USB do niego, Ktoś badał zagadnienie?
Dziękuje postoję.
Jak checsz podyskutować to zapraszam na SV.
tak właśnie mówiłem, tym niemniej zapraszam wszystkich zainteresowanych na moją stronkę, EOT
Bezrobotny, dawaj na Silly, posiedzimy, pośmiejemy się, napijemy się piwa. Serio mówię.
Jakbym był w Polsce to bym Po Ciebie nawet specjalnie pojechał, ale niestety lecę samolotem do Gdańska.
Rusz tyłek i spotkamy sie na SV.
Nierob - Dawaj na Silly, nic złego się nie wydarzy. Osobiście bardzo chciałbym Cię poznać.
rolf ;)
Irek, Bezrobotniak aka Karol to musi być ciekawe człowiek.
Nie tylko Pin by go chętnie poznał....
co na to Twój kumpel na D...?
Kumplu na D jedziemy po Karol-a aka bezrobotnego???
Niestety sam bezrobotny nie odbiera telefonu, on się nas po prostu boi.
Milicja sie nikogo nie boi :)
He he
Myszej chyba bardziej pOLICJa?
Lothar, nie śpij! Ja chcę, ja chcę TOMSa. Ale jak cenowo to będzie? Proszę o zdrowy rozsądek.
AS: Ja przypuszczam i powiem szczerze ze nawet na tym sie zastanawialem. Ale zastanawialem tez sie na konsekwencjami takiego spotkania (oczywiscie dla naszego szkodnika/bezrobotnika), w sytuacji jak by w przyplywie energi po spozyciu "nektaru bogow" komus by puscily nerwy.
nie sądzę, by wydarzyło się coś nader nadzwyczajnego, ale zabawnie będzie tak jak zawsze. I to nie ważne kto jest, bo każdy z nas generuje podobny poziom pozytywnej energii ;)
EDIT:
W ostatnich latach, to tylko Irata4 otrzymał swój prywatny sarkofag ;)
To w sumie wystarczy, że ta nowa wersja SIO2SD / emulowana stacja obsługiwała ATX (VAPI) - http://atariage.com/forums/topic/231835 … n-utility/
Dlaczego wspomniałem o SIO2SD - bo Pajero planuje nowy FW, na ewentualnie nowym procku, to tam by to się mogło zawrzeć.
Wiadomo, że sam tego nie zrobi. Itd.
@Pin: No ja nie wiem jak to teraz jest na parties. Ale w latach 90'tych to zazwyczaj bylo zabawnie (Orneta, Lato Ludzikow, Rush Hours), ale i czasami jakies dymy tez byly (np z miejscowymi).
Ja chyba do konca zycie nie zapomne Matrix'a lub Laleczki Chucki w wersji niemeickojezycznej ktorym raczono nas na Error In Line #2 w Dreznie, ktore bylo chyba moim jednym z ostatnich Copy Party na korym bylem (to chyba bylo na poczatku 20 stulecia roku).
A co tu projektowac ? Kiedys Zenonowi kupowalem scalaki to i wzialem dla siebie. Potem bazujac na schematach Jera i Zenona (pozdrawiam serdecznie) i poprawiajac pare bledow zrobilem dzialajacego klona. Nawet go pozniej przerysowalem na prof PCB.
ide spac w takim razie, skoro zaxon zrobil - po co sie dublowac.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 8 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 8bit » TOMS 720 clone - projekt ?
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 62 zapytań