Dla kogoś, kto lubi tzw. "real feel", SIO2SD jest do d..., SIDE jest do d..., woli dyskietki i to 5,25", bo przypominają mu dawne czasy
E tam. Twardy dysk do Atari (to a propos przywołanego "SIDE") to ja mam od 1994 roku, i gdybym był miłośnikiem "przypominania dawnych czasów" (a nie po prostu wygody użytkowania Atari), to takie SIDE (a IDE+ nawet bardziej) jest równie retro, co stacja dysków. Ostatecznie 1050 kupiłem dopiero w bodaj 1990 roku ... :D
EDIT: z tego wszystkiego zapomniałem się wypowiedzieć w temacie. Stacja dysków do Atari: klon TOMS-a nie, nowa stacja tak. Żeby jeszcze mogła być jednocześnie szeregowa i równoległa wedle życzenia użytkownika, oraz dawała możliwośc korzystania z dyskietek 5,25 i 3,5 cala (np. 5,25 do odczytu starych zbiorów, 3,5 do bieżącej działalności - mogłaby być nawet HD) byłoby idealnie. Ale trzeba sobie zdawać sprawę, że użyteczność takiego urządzenia jest niewielka - mniejsza w dzisiejszych czasach niż samego Atari. Więc byłaby to ciekawostka dla bardzo zapalonych użytkowników prawdziwego sprzętu. Jest też problem ze zdobyciem dyskietek, nawet 3,5-calowych, nawet HD.
? HEX$(6670358)