Radosław napisał/a:Havoc: Toms 720 .... a może masz też Toms 710 by się znalazł?
Monosoft: Czy wiesz ile Toms-ów 720 wyprodukowano?
Tomsów 720 zrobiono około 300 wg. Tomsów.
Zrobili ich trochę więcej mieli gotowe obudowy + elektronikę,
ale napęd 80 ścieżek DD był ciężko dostępny i tak oto powstał toms360
...musieli odkroić tak dosłownie logo z toms 720, zwróćcie uwagę, jak wygląda toms 360.
To to samo co toms720 tylko z oderżniętą nakleją i troszkę innym romem....
Toms 710 to najlepsze co zrobili, najszybciej rozpoznaje gęstości jeśli ktoś bawi się dyskietkami, buforowanie wcale nie wypada.
Gdzie przy Toms-ach 720 to porażająca wada, (mam 1szt toms-a 720 cr od nowości) miałem 3 inne zawsze tak samo.
Bufforowanie to porażka w Toms720. Toms 710 na tych samych dyskietkach jedzie z buforowaniem.
Toms 710 ma toms nawigator-a w połowie 20tego wieku, jak widziałem ludzi wpisujących dwie linie aby coś przekoniować, ja miałem zawsze nawigator-a ładowanego z romu stacji.
Toms 710 ma też wady.
Niestety taki który ma duży przebieg jest bardzo awaryjny (mój znowu nie działa :) )
I co gorsza zamiast Tec-a jest tam robotron.......
Musiałem dziękuję za uwagę.
** Mazi Toms nie miał nigdy kartona, tylko "plastic fantascic" walizę.
Masz rację 2k pln za stację w takim stanie, to lekka przesada :)
Duddie napisał/a:Co te TOMSy mają w sobie takiego, że osiągają takie ceny? Jakoś nie czuję bluesa.....
W czasach kiedy jechałem po toms-a 720 cr (trzy tygodnie go "produkowali") za zaliczką.
Amiga 500 0,5mega kosztowała 4,5 bańki, Toms 720CR w tej wersji na zamówienie 3,9 bańki.