Witam,
Chciałbym podzielić się moim doświadczeniem co być może pozwoli zaoszczędzić innym niepotrzebnej straty czasu i nerwów.
Użytkownik kryjący się w serwisie Allegro pod nickiem FURUKAWA jest osobą nieuczciwą a do tego arogancką.
Zakupiłem na jego aukcji interface SIO2SD i od razu wpłaciłem mu pieniądze przez PayU. Po dziesięciu dniach "wojowania" prawdopodobnie wysłał do mnie przesyłkę.
Osobnik ten nie odpisuje na wiadomości e-mail (pomimo, że loguje się na allegro) lub odpisuje z dużym opóźnieniem. Kłamie , że np. już pakuje przedmiot , albo że już go wysłał co potem okazuje się nieprawdą.
Jest to o tyle dziwne , że ma tylko kilka negatywnych komentarzy więc nie wiem dlaczego akurat mnie spotkało takie wyróżnienie (być może powodem był zakup przez allegro bez rejestracji i tym samym bez możliwości wystawienia komentarza).
Dopiero zdecydowana reakcja i groźba poinformowania o jego procederze Policji i Urzędu Kontroli Skarbowej (prowadzi regularną sprzedaż bez zarejestrowanej działalności gospodarczej) poskutkowały nadaniem przesyłki (chociaż jeszcze nie wiem co w niej otrzymam).
Jeszcze raz przestrzegam potencjalnych kupujących aby się dobrze zastanowili przed zakupem czegokolwiek u sprzedawcy z nickiem FURUKAWA .
Jest to o tyle smutne , że nie sądziłem iż osoby zajmujące się hobbystycznie Atari mogą postępować w tak chamski i oszukańczy sposób - jak widać bywa różnie ...