MarekP / Yerzu: taki kabelek działający (do połączenia stacji graficznej TT030 z 20 kg super monitorem 19") mam i mogę wysłać pocztą bądź przekazać na Retro jak będzie ktoś z Waszych stron.
MarekP: ja mam kartę na VME (nie, nie pozbywam się) - czy mam zacząć się bać ? ;)
All: konieczny do Yerza TT030 jest TT Ram, poszukam też czy coś mi zostało
jak coś to tu jest dość tani: http://tiny.pl/qvfvk
Kroll / Yerzu: jak będziecie psuć sobie wątrobę przy sprawdzaniu TT030 to rzućcie okiem czy ta maszyna ma FPU. To ważne. Duuużo softu albo jego wymaga do odpalenia albo są specjalne wersje na "nie ma FPU" i "jest FPU" (najczęściej frazy te są pisane po niemiecku więc nie wypisuję ich bo staram się ich nie zapamiętać)
kolejna sprawa to sprawdźcie TOS'a - warto mieć w TT 3.06 angielski (lub polski)
a przy okazji jak będziecie już rozkręcać to zobaczcie jaka jest rewizja płyty głównej - jeśli rev. H to to jest bardzo rzadka i najlepsza płyta główna do TT (z nalutowanym CPU)
hmm.. więcej zadań nie mam dla Was... ;)
w załączeniu TT030 plus właśnie Protar z aplikacją graficzną - tak się pracuje na mono !! kolory sczytujesz ze składowych CMYK (lub RGB) ! :) np. kolor czerwony to: (0, 100%, 100%, 0)
Post's attachmentsIMG_7467.jpeg 212.57 kb, liczba pobrań: 18 (od 2014-10-31)
Tylko zalogowani mogą pobierać załączniki.
Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050