51 Ostatnio edytowany przez bakcyl40 (2014-10-01 06:40:19)

Nooo, panowie. Wykazujecie typową polską "życzliwość". Za bardzo pomóc nie chcą, ale szpileczkę wbić - ZAWSZE ! Wcześniej pytałem jaki programator kupć, umieszczliście linki do starych Willemów za 150, kiedy kupiłem nowy TL866 za 200 z kawałkiem na krajowym podwórku - wyszydzacie, że przepłaciłem. Ciszę się, że dzięki mnie ktoś ma radochę, ale, moi drodzy parafianie, oprócz tego, że moje ego poniosło uszczebek, nadal nie wiem jak zaprogramować drugą połówkę eproma tym samym wsadem...
Eprom wprawdzie skutecznie zaprogramowałem zmodyfikowanym "podwójnym" wsadem, ale dla mnie zawsze najważniejsza była i będzie wiedza "jak" i "dlaczego".

52

Skasuj eprom.

copy  plikromu.bin /b +plikromu.bin /b plikromupodwojny.bin  /b

i zaprogramuj caly eprom za 1 razem.
Nie kombinuj. Zaoszczedzony czas przeznacz na wycieczke do sklepu i zaopatrz sie w ciepla herbate ,)

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

53

@bakcyl40: Nie przejmuj się. Podstawowa różnica między kobietą a mężczyzną jest taka, że kobieta kupi milion niepotrzebnych rzeczy byle kosztowały pół ceny, natomiast facet przepłaci dwa razy, ale kupi coś czego naprawdę potrzebuje.

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

54

willy napisał/a:

Skasuj eprom.

copy  plikromu.bin /b +plikromu.bin /b plikromupodwojny.bin  /b

i zaprogramuj caly eprom za 1 razem.
Nie kombinuj. Zaoszczedzony czas przeznacz na wycieczke do sklepu i zaopatrz sie w ciepla herbate ,)

Dzięki, tak faktycznie szybciej. Zrobiłem podobnie, tylko użyłem hex editora. Eprom zapisany, Atarka działa. Dzięki za konkretną podpowiedź. :)

55

mono napisał/a:

@bakcyl40: Nie przejmuj się. Podstawowa różnica między kobietą a mężczyzną jest taka, że kobieta kupi milion niepotrzebnych rzeczy byle kosztowały pół ceny, natomiast facet przepłaci dwa razy, ale kupi coś czego naprawdę potrzebuje.

Na podstawie wieloletnich doświadczeń - święta prawda ! :)