1 Ostatnio edytowany przez AS... (2014-09-27 22:34:33)

Najlepszego dla wszystkich...!

Z czym działa u Was vbxe??
Dodam że świetnie działa z tv Samsung serii 6tej (to już chyba z 3lata) jak wprowadzali led smart tv 3D wielkie, ciężko z tym na zlotach.

VBXE działa z Samsungiem 710mp (z 711mp totalnie nie działa!)
Samsung 710mp o wiele więcej przyjmuje na klatę z falconem po vga (!)
crt sony 14 kv coś tam "średnio" działa z vbxe, chociaż kładzie wszystko z kolorami.
Z falconem!

Nie próbowałem jeszcze Toms-a/Falcon-a jeśli chodzi o cenę:
http://allegro.pl/telewizor-loewe-mimo- … 30193.html

4:3 nowy tylko czy ktoś próbował.....?

************ jakie polecicie lcd/led tv do vbxe????

2

Mi działa ze zwykłym LCD, ale przez scandoubler ACV-011. :)

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

3

Voy, chodzi mi o 4:3 LCD tv takie do20 cali... Vga falcon nie są rady muszę mieć inrgb...

4

No to może - by inni niepotrzebnie nie trafili na model, który nie chwyta obrazu z VBXE - podam takie, które nie wyświetlają. :) Sygnał wyprowadzony na wtyk żeński VGA.

15,6" Medion MD 20184 - na ułamek sekundy widać obraz, który zaraz znika; potem komunikat "Brak sygnału"
32" LG 32LD350 - komunikat "Niepoprawny format"

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

5

Ja wlasnie rok temu zanabylem Samsung 710mp za £10 i jestem z niego bardzo zadowolony.

6

Monsoft ale z vbxe po rgb?

Mam Samsung-a 710mp, ale ma on blade kolory w vbxe jak jest obraz statyczny.
W grach i demach jest o niebo lepiej. Ale to zupełnie nie to.

Po s-video 710mp z xe działa bardzo ładnie, z Falconem też działa nieźle w rgb i vga.

7

Manta LED1901 - tani i działa bardzo dobrze zarówno z VBXE, jak i z CVBS. Łapie też interlejs a la rybags, tylko z trochę innymi timingami niż stojący obok CRT LG.

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

8

Dzięki Epi za info!!!

9

@As: Niedorobilesm sie jeszcze vbxe. Jak na razie  Samsung-a 710mp uzywam z malym atari, st(e) i falconem (vga tylko probowalem).

Uzywam go tez jako drugi lcd przy notebookach i daje chlopak rade.

10

Flashjazzcat podał jeszcze LG M1721A.

11 Ostatnio edytowany przez AS... (2014-10-07 20:24:41)

epi napisał/a:

Manta LED1901 - tani i działa bardzo dobrze zarówno z VBXE, jak i z CVBS. Łapie też interlejs a la rybags, tylko z trochę innymi timingami niż stojący obok CRT LG.

Epi masz doooooobrego browarka przy najbliższej okazji.
Wielkie dzięki za podpowiedź~~~!!!

Całkiem ładnie świeci ta manta led1901 z vbxe.
Obraz w końcu takiej jakości jak z dużego Samsung-a led.

*crt to nie jest ... Ale to jest to .

12

Epi a jak dziala z Atari Ste?

13 Ostatnio edytowany przez epi (2014-10-10 12:48:45)

AS: słyszałem, że robisz sztaba na Pradze!
secon: Sprawdzę w przyszłym tygodniu. :)

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

14 Ostatnio edytowany przez AS... (2014-10-10 13:44:36)

Epi, a no właśnie....

Od razu dodam że manta led1901 nie działa zupełnie z Falconem po rgb ani vga gdyby ktoś próbował.!

15

Z 1040STe obraz jest bardzo ładny, tylko co kilkanaście sekund gaśnie, aby za kolejną sekundę pojawić się znów. Skutecznie uprzykrza to zabawę.

16

@epi: trzeba poprawić kabelek....
@AS: chętnie się temu przyjrzę....

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

17

Duddie: a co poprawić? Z CRT śmiga jak laleczka.

18

Masz pewnie podłączony VSYNC do pinu 16, tak? Jeśli tak jest, to podłącz zamiast tego +12V przez rezystor 330 omów. Powinno przestać migać.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

19

epi napisał/a:

Z 1040STe obraz jest bardzo ładny, tylko co kilkanaście sekund gaśnie, aby za kolejną sekundę pojawić się znów. Skutecznie uprzykrza to zabawę.

Mam dokładnie to samo z Falconem.

20

AS, zabierz go ze sobą, jak będziesz do mnie jechał.

21

Duddie szkoda ze wcześniej nie wiedziałem ze to trzeba jedynie kabelek przelutować bo miałem fajnego asusa i migał właśnie

22

Secon, przecież wiesz, że jak kabelki, to do mnie....

23 Ostatnio edytowany przez epi (2014-10-16 18:31:32)

Duddie: po tej poprawce LCD wykrywa "SCART CVBS" i jest czarno-biały obraz. Na CRT obraz kolorowy, ale znacznie mniej wyraźny niż bez poprawki.

24

Zmniejsz wartość rezystora do 220 omów. I teraz zobacz.

25

To samo.