3,776 Ostatnio edytowany przez mono (2014-09-26 09:57:52)

wieczor napisał/a:

Widzisz, mają za złe, że robisz biznes, a powinieneś rozdać sprzęt ubogim z forum :D
<ciach/>
2. Czy w dziale kupię/sprzedam kupujesz czy sprzedajesz? Ubodzy sprzedają, zamożni kupują

Widzisz Jaro124? Czyli ponieważ jesteś ubogi, to powinieneś rozdać za darmo samemu sobie. Ot życie :]

Edit: Za starym dobrym świńskim dowcipem: "Masz akwarium? No to jesteś pedałem!"

hex, code and ror'n'rol
niewiedza buduje, wiedza rujnuje

3,777

bez komentarza :)

3,778

"Masz akwarium? No to jesteś pedałem!"

O cholera, ja mam dwa.... :( :D

Falcon030 14MB + CT60; Jaguar + Skunkboard; 65XE + SIO2SD + Ultimate + Stereo + VideoMod; 520STE + 4MB + Ultrasatan + HxC Emulator;  LYNX II + VGA Mod; A2600 + MultiCart; ZX Spectrum 128k +2 + PiocDivSD;  Amiga 600 + 2MB chip + Furia + SD;  C64 "chlebak" + 1541 Ultimate

3,779 Ostatnio edytowany przez wieczor (2014-09-26 10:17:16)

@rj1307: to był spory skrot myslowy - z tego co pamietam, to jak NIE MASZ akwarium to jestes pedałem :)

Edit: cholera, nie mam akwarium...

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

3,780

Uff.... :)

Falcon030 14MB + CT60; Jaguar + Skunkboard; 65XE + SIO2SD + Ultimate + Stereo + VideoMod; 520STE + 4MB + Ultrasatan + HxC Emulator;  LYNX II + VGA Mod; A2600 + MultiCart; ZX Spectrum 128k +2 + PiocDivSD;  Amiga 600 + 2MB chip + Furia + SD;  C64 "chlebak" + 1541 Ultimate

3,781

Uff.... :)

3,782 Ostatnio edytowany przez jedynymentos (2014-09-26 11:19:12)

Też popieram niektórych przedmówców, kto nie chce nie musi przecież kupować, a skoro ktoś kupuje to znaczy cena jest odpowiednia. Jak to się nazywa? - wolny rynek, kapitalizm ....? :D  No a że sam czasem psioczę gdy kolejny raz nie uda mi się kupić czegoś bo zalicytowałem snajperem wprawdzie, więcej niż ostatnio gdy mi się nie powiodło, a i to nie wystarczyło, i tak ciągle poluje na coś za mało podbijając - no cóż zrobić. Gorzej wg mnie jak za handel się zabiera ktoś kto się kompletnie na tym nie zna, przywozi ze śmietników jakiś totalny badziew i nawet szmatą nie wytrze, myśli że złapał pana boga za nogi i wystawia takie "konsole", "czytniki kaset" na zasadzie nie znam się, nie umiem, nie mam kabla itp.

Jaro124 napisał/a:

wieczor: mocne :)
kupiłem ostatnio 600XL i ktoś pisze, że kupuje na tym forum i sprzedaje na Allegro :) tyle, że będę je miał w grudniu, a kupiłem do kolekcji... ale oczywiście jak będę miał 2 to drugie sprzedam, albo np po co mi 3 x 1050, 9 x 800XL i 4 x XF551 ale może faktycznie powinienem zacząć rozdawać... :)

Ej coś mi nie pasi, bo też kupiłem 600XL zresztą na tym forum i będę miał w grudniu ? No chyba że sqbti miał dwie.

30 lat temu moje poglądy nazywane były normalnymi, 20 lat temu konserwatywnymi, 10 lat temu skrajnie konserwatywnymi, dzisiaj jestem nazywany faszystą. Ja nie zmieniłem poglądów, tylko idioci zmienili wartości!

3,783 Ostatnio edytowany przez willy (2014-09-26 11:17:34)

Apropo proktologa.

Mam centralnie w dupie kto co i za ile sprzedaje i ile czego ma.

Ale czuje sie ruchany w dupe jak widze cwaniaka ktory skupuje tutaj wszystko jak leci - liczac na dobra wole (i cene, a moze przedewszystkim cene) sprzedajacych i innych  kupujacych - a potem sprzedaje to gdzie indziej. Jest to dzialanie delikatnie mowiac nieetyczne.

I tylko o to mi chodzi.

Jezeli wam to nie przeszkadza - OK super. Ale ja mam alergie na takie cos.

"tatusiu zobacz, narysowałam tobie takie same coś jak na twojej koszulce" 
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477

3,784 Ostatnio edytowany przez jedynymentos (2014-09-26 11:24:29)

No tu Cię trochę rozumiem jeśli faktycznie tak jest że ktoś żebrze, prosi bo chce mieć pamiątkę, do kolekcji czy zabawy dla dzieci a potem się okazuje, że Cię oszukał by sprzedać dalej. Ale z tych zacytowanych aukcji to widziałem, że normalny zakup "nietestowanych" Atarynek na Alledrogo, przywracanie im życia, czyszczenie, modowanie i sprzedaż - tu nic zdrożnego przece nie ma?

http://allegro.pl/atari-i4634174566.html

30 lat temu moje poglądy nazywane były normalnymi, 20 lat temu konserwatywnymi, 10 lat temu skrajnie konserwatywnymi, dzisiaj jestem nazywany faszystą. Ja nie zmieniłem poglądów, tylko idioci zmienili wartości!

3,785

pokaż mi gdzie skupuje wszystko jak leci i sprzedaje? bo na forum kupiłem tylko 600XL, które jak napisał kolega powyżej przyjdzie w grudniu, i kupiłem go do kolekcji, o czym nie musze nikogo informować, ale aby było jasne. także ogarnij sie lepiej...

3,786

BTW 1050 bym łyknął ale za drogo :D

3,787

mam 3 :) jedna ma troche przytopiony plastik przy napisie, druga ma TOMS MULTI DRIVE :)

3,788

Jaro124 napisał/a:

pokaż mi gdzie skupuje wszystko jak leci i sprzedaje? bo na forum kupiłem tylko 600XL, które jak napisał kolega powyżej przyjdzie w grudniu, i kupiłem go do kolekcji, o czym nie musze nikogo informować, ale aby było jasne. także ogarnij sie lepiej...

Przykladowo tutaj http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=12482
Ile 800XL potrzebuje kolekcjoner?

3,789

muszę być kolekcjonerem aby kupować płyty główne? mam już chyba 11 x 800XL, i ciągle mi mało :D

3,790

Jaro124 napisał/a:

kupiłem ostatnio 600XL i ktoś pisze, że kupuje na tym forum i sprzedaje na Allegro :) tyle, że będę je miał w grudniu, a kupiłem do kolekcji... ale oczywiście jak będę miał 2 to drugie sprzedam, albo np po co mi 3 x 1050, 9 x 800XL i 4 x XF551 ale może faktycznie powinienem zacząć rozdawać... :)

Jaro124 napisał/a:

muszę być kolekcjonerem aby kupować płyty główne? mam już chyba 11 x 800XL, i ciągle mi mało

Raz zastanawiasz się, po co mieć 9x 800xl, a 2 godziny pozniej piszesz, że masz już 11 egzemplarzy i ciągle mało.

W związku z tym pytanko. Handlujesz tym, czy kolekcjonujesz?

3,791

jest tu taki jeden koleżka "spod samiuśkich Tater", posiadacz kiilku kont na alledrogo, handlarz pierwszego sortu, który w aukcjach (opisach) sprytnie udaje nieznajomość tematu - nie żebym się jakoś specjalnie czepiał, ale strasznie mnie śmieszy takie rozdwojenie jaźni z akcentem na aktorzenie :D

gep/lamers^dial

3,792

ale wątek...

3,793 Ostatnio edytowany przez gepard (2014-09-26 12:50:20)

pffff.... odezwał się ten którego lobby w postach spowodowało nienaturalny wzrost cen stacji dysków polskiego producenta ;)

gep/lamers^dial

3,794

Hie hie!!

3,795 Ostatnio edytowany przez Dracon (2014-09-26 13:00:35)

Hehe, po co aż google-a, wystarczy wewnętrzna forumowa wyszukiwarka i wpisanie tam miasta rodzinnego owego
(tajemniczego) spekulanta. :D

pawel napisał/a:

Się zastanawiacie a wystarczy google czyli Jaro124

3,796

2 różne myśli to były... śledź allegro a niebawem się przekonasz :) zrobie laborancką aukcje specjalnie dla ciebie :)
troche mi się pomyliło przy liczeniu, sorry teraz będę bardzo skrupulatnie liczył sprzęt :)

3,797

Taaaa ceny Falconow dzieki As'owi tez poszly w gore....

"wszystko się kiedyś kończy......."

3,798

lololol ale fajowa forumowa gownoburza :D
Wypije wieczorem wasze zdrowie !! :D

3,799

drygol: haha, pewnie razem z ASem drukujecie już repliki Toms'ów u Ciebie, przyznajcie się ;)) !!

Falcon CT60, CTPCI z Radeon 9250, Ethernat
260 ST, 520 ST, 1040 STFM, Mega ST4, STacy, ST Book, 520 STe, TT 030, Mega STe
Jaguar CD + Catbox, Lynx MKI i MKII
65XE ultimate, stereo, 800 XL + 1010 +1050

3,800

nie nie , narazie 810tki ogarniamy :D :D :D
http://technabob.com/blog/2011/05/07/at … ppy-drive/