Witam,
Czy miałby ktoś do sprzedania stację dyskietek do atari 65XE np. XF551 CA-2001 najlepiej z dyskietkami??? (oczywiście za rozsądną cenę-te na allegro są grubo przesadne trochę).
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
VIII. Basque Tournament of Atari 2600 Kolejna relacja, wśród otrzymywanych od naszego przyjaciela Egoitza z Kraju Basków.
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Stacja XF551 lub CA-2001
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
Czy miałby ktoś do sprzedania stację dyskietek do atari 65XE np. XF551 CA-2001 najlepiej z dyskietkami??? (oczywiście za rozsądną cenę-te na allegro są grubo przesadne trochę).
siema, mam 1050 :) dyskietki tez się znajdą
siema, mam 1050 :) dyskietki tez się znajdą
o super napisałem do Ciebie na PW odnośnie stacji (jaki byłby koszt tego zestawu i czy możesz podesłać jakieś foty).
Była też wersja XFki na dyski 3,5', ktoś posiada taki rarytas na zbyciu?
Zrobisz bez większego problemu taką wersję z xf551.
A moze ktos ma na zbyciu CA-2001 ?
Zrobisz bez większego problemu taką wersję z xf551.
Znaczy wpiąć dowolny napęd 3,5' zamiast 5,25' i done... ? So simply?
1. podmieniasz rom w XF551
2. podłączasz byle napęd od pieca przezworkowany na /D1/ (normalnie stacje grzybowe przestawione na D0, zakres D0-D3), lub napęd np. z SF314 dla Atari ST (co mam osobiście na stanie)
3. Stałeś się posiadaczem stacji 3,5" - 90, 130, 360, 720kB - do wykorzystania dowoli pod MyDOS, Sparta DOS w dowolnej wersji, czy zupełnie bez dosa z poziomu inita.:) - działa i ma się dobrze jak na razie - testuje od chyba około 7 lat :)
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=5479
uŻYWAJmy szukajki...
Pin napisał/a:1. podmieniasz rom w XF551
2. podłączasz byle napęd od pieca przezworkowany na /D1/ (normalnie stacje grzybowe przestawione na D0, zakres D0-D3), lub napęd np. z SF314 dla Atari ST (co mam osobiście na stanie)
3. Stałeś się posiadaczem stacji 3,5" - 90, 130, 360, 720kB - do wykorzystania dowoli pod MyDOS, Sparta DOS w dowolnej wersji, czy zupełnie bez dosa z poziomu inita.:) - działa i ma się dobrze jak na razie - testuje od chyba około 7 lat :)
http://www.atari.org.pl/forum/viewtopic.php?id=5479
uŻYWAJmy szukajki...
God bless you... :)
(oczywiście za rozsądną cenę-te na allegro są grubo przesadne trochę).
Obecnie nie ma "innych" cen. To, że XF551 od kilku lat potrafi kosztować 300-350pln można traktować jako średnią normę ;)
Była też wersja XFki na dyski 3,5', ktoś posiada taki rarytas na zbyciu?
Łatwiej Ci będzie zanabyć XFF551, podmienić napęd i zaprogramować eprom z zawartością przeznaczoną dla XF351. 3.5" w oryginale nie znajdziesz, a nawet jeśli to nie szykuj się na "normalną" cenę ;)-
Obecnie nie ma "innych" cen. To, że XF551 od kilku lat potrafi kosztować 300-350pln można traktować jako średnią normę ;)
Już dawno nie widziałem na allegro XF551 - ciężko utrafić ten model (a cena 300-350 pln jak dla mnie przyzwoita), ale nie 500 czy więcej bo takie ceny są aktualne.
... oooo, no to mam nieaktualne informacje ;)
No - 500, to już robi wrażenie..
Ja za pierwszą dałem 380 a za drugą pół roku później (dwa różne napędy) już 650 ale full box (akurat na tym mi nie zależało), więc 500 wydaje się średnią/aktualną a 300-350 to okazja wg mnie. To samo z LDW S2000, przegrałem rok temu za 180 bo wydawało mi się drogo jak na tak popularną stacyję a teraz 300 musiałem dać. Ceny wariują, pewnie też dzięki mnie ;-)
Pochwalmy się też w drugą stronę - będzie ciekawiej :D. Ja wyrwałem w 2008 czy 2009 XF bez zasilacza za 40zł, jako uszkodzoną. Wymagała przelutowania gniazd SIO. Nie używam, bo wg. mnie syfiaście rozpoznaje gęstosci pod boot-loaderami nie dosowymi.
OK, no to ja 130XE sprawną bez uwalonego GTIA zaplombowane w pełnym ładnym BOX dodatkowo z magnetofonem też w pudle i jakimiś dżojami za 100 PLN 5 miesięcy temu na Gumtree znalazłem w moim mieście. Magnetofon nie był mi potrzebny, dżoje też, więc odsprzedałem je za 75, czyli kupiłem 130'kę plombowaną box ze zgodnymi numerami za 25PLN :D :D :D
HEHE, dobre opowieści, podobnie jak na rybach. Że AŻ TAAAKIEGO SZCZUPAKA, co 2,5 metra miał się rwało.
Ale to może być ciekawy wątek, proponuję nowy temat, zaraz założę :)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Kupię / Sprzedam / Zamienię Atari » Stacja XF551 lub CA-2001
Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 62 zapytań