1 Ostatnio edytowany przez grey/msb (2014-12-04 00:32:31)

Witam serdecznie. Z uwagi na fakt iż wiele osób prosiło mnie aby "wpis na listę obecności" wzorem lat ubiegłych ponownie zagościł na forach, a nie tylko na oficjalnej stronie eventu - poniżej znajduje się lista, która będzie na bieżąco uzupełniania. Zgłoszenie chęci uczestnictwa można złożyć pod tym wątkiem lub poprzez adres e-mail na stronie www.sillyventure.eu w dziale "GOŚCIE".

Lista na dzień 04.12.2014 wygląda tak:

CZECHY

Bob!k / C.P.U.

DANIA

Willy

GRECJA

Optimus / Dirty Minds

FINLANDIA

Britelite / Dekadence
Oasiz
Mankeli / Extend
Emphii / Extream
Atte

FRANCJA

Thadoss / Dune
Ukko / Live!
Ultrasyd
Orion_ / Cerebral Vortex
Exocet / Checkpoint
Tomy / Live!
A'thuin
Bitman
Sim1 / Wanted Team^Lamers^Resistance^Titan
Zerkman / Sector One 
Adoru

HOLANDIA

Ear_X / LineOut
F#READY (ex-)Frankenstein from High-Tech Team
SPKR
Actodi

NIEMCY

JAC!
Lsl / Checkpoint
Front 6 / Inter Development
Samurai / Inter Development
505 / Checkpoint^Paradox
Slator / Onslaught
Insane / tSCc^Altair
mOdmate / Checkpoint
Lotek Style / tSCc
Bodo / Rabenauge
Titus / Rabenauge
MasterOfGizmo
NO / Escape
Sascha Kriegel / ABBUC
8Bitjunkie / ABBUC
Cash / ABBUC
Stefan Hoehl / ABBUC

POLSKA

Xeen / Agenda
Wieczór / Lamers
Neuroup / Addict Labs
Hospes / Mystic Bytes
AS / (ex-)Sword Soft
Mały / (ex-)Sword Soft
Szeryf / Lamers
Kaz / Rohar^AOL
Yolk / Xmgatz
Pin / Tristesse
Gepard / Lamers
Lotharek / Fan Klub Małej Czarnej
MWK
Duddie
Voy / SSG^Dial
Bartek030
Alex / (ex-)Bit Busters
GuSTaw
Maciekm / Lamers
Piter
AdamK / Lamers
Kroll
VLX / Lamers
Drygol / Lamers
Mch / Titan^Genesis Project^Dream
Kenji / Dream
DJ Gruby / Arsenic^Dream^Protovision
Hrw
Jesionen
Riot / X-Ray Team/Creatures Of Light
Tdc
Mr.Wolf / Lamers
Pabloz1974
KK / DMA
Sachy / WT^RSE^LMS
Immolator / 2dpoint
Xtr / 2dpoint
Paptak
thePink
VC
stRing / Agenda
Costek
Jakub Husak
Mgr_inz_rafal
Tygrys / speccy.pl
Pirx / (ex-)Our 5oft
Kris3d
Bachoo
Mono / Tristesse
Jok / Dreamweb
Sebaloz / Nadia Balsevicz Fan Klub
Ivan
Kukems
Bart
Yozue
XTD / Lamers
Alias / Lamers
Skudi
Carlos
Koala
XXL
Adam
Mamba
Phoner
sOnar
Arturkb
Johny / Lamers
Vat / (ex-)Luzak Team
Nitro / Black Sun
v0yager / Nah-Kolor
Larek
Aretzki
Robert Mróz (Havoc)
Akira / Scenial Zine
Waryl
Biolog
Odyn1ec / Lamers
Dely / Blowjobb
Blasph / (ex-)Pentagram
D3ker
Sęp
AceMan
Maciej Adamowicz
Klaus / AtariBDSM
Fei / RR
Piguła / Shpoon
Pajero / Mad Team
Rocky / Mad Team
TeBe / Mad Team
Nosty
Darque
Filque
MarekP
Jeff_block
Grzybson / SSG
Gorzyga / Decree
Epi / Tristesse
Henryk Karpowicz
Borys
Jury
Paweł P
Argasek / Decree
jell
Grzegorz Szwajkajzer
Traq
Patu
Marcin C
Reg
Jenot
Marelc
Innuendo / DLT
Paranorm
Bocian
Fuckleberry
Muffina
Kenshiro84
Jakub Kruszona-Zawadzki (Acid Maker)
Tomasz Rogacewicz
Robert Cherek
Koks
Cezary Kotłowski
Stryker
Haw
Hal
Chm
pLayer / Suspect
Aragorn / Ind.
Mitch
Shexbeer / Lamers
DAF
Pecuś
Pet / Bit Busters
Malfunction / Altair
Trish / Altair
Kukems
Kisiel / Icon
Spav
Tfardy/RetroKomp Crew
Gorgh / Agenda
Mad_Toaster
Cieplik
Zaxon
NiCrAm
Arctic Tern
Dominik
Azbest
Kapsel
Robert Dydel
Hubert Dydel
Jędrzej Sugak
Skipp / ex. Potion
Willy / GGS
Madbart / Appendix
Piesiu / Agenda
Liebling Pejcz 
Ulrich von Chain
Pablo112
thePalec
Drybjed
Dr_SID
Jericho / Draco / Tropyx / WST
Ooz / Agenda
Paweł (shark) Wojciechowski

SŁOWACJA

Mikro / Mystic Bytes

SPAIN

Marakaman

SZWAJCARIA

STU

SZWECJA

Baggio / Evolution
Deez / Evolution
Delta99
Cybermasse
Noppe

WIELKA BRYTNIA

Grazey / PHF
CiH / Maggie Team
Felice / Maggie Team
Tronic / Effect
Carbon
gwEm
Artii

Silly Venture - breaking the ATARI scene since 2000 ! :)

2

Kolejny update listy. Jak co roku nie wiem ile dokładnie będzie osób z Czech oraz Słowacji, ale ludzi z zagranicy będzie na pewno ponad 40 osób (na chwilę obecną 38).

3

prosze o dodanie do listy kolegi Biologa z Redy, którego to odnalazłem w lokalnym krajobrazie ;) a ostatni jego zlot na którym był to Lato Ludzików 2002

howgh!

gep/lamers^dial

4

Done.

5 Ostatnio edytowany przez grey/msb (2014-09-19 10:46:12)

Irata4, z przykrością wpisuję Ciebie na tzw. "blacklistę" uczestników SV. Zbyt wiele osób pisze do mnie o Twoich ekscesach, a ja nie chcę zniechęcać kogokolwiek do imprezy. Nie jest to dla mnie łatwa decyzja, ale nie mam wyboru.

Wszelkie zachowania (a nawet próby) naruszenia nietykalności cielesnej kogokolwiek na party place zostaną "spacyfikowane" w zarodku, a osoba taka zostanie natychmiast usunięta z imprezy.

6

Kolejny update listy ! :) Obecnie spodziewamy się osób z 11 krajów :) Oj będzie grubo :D

Long live the Atari scene !

7

Wypada tylko pogratulowac, to bedzie duze wydarzenie

8

Kolejne osoby na liście.

9

Kolejny update.

10

Lista zaczyna puchnąć !!! :)

Do listy dołączył m.in. MasterOfGizmo (the creator of the Atari STE MiST FPGA board) z Niemiec.

11

Kolejna aktualizacja listy! :) Obecnie na SV2k14 wybierają się "reprezentanci" 12 krajów :)

12

No to kolejni partyzanci dołączyli do listy :) Oj będzie się działo ludziska, będzie :D

Zastanawiam się, po co wpuszczać ludzi, którzy nie nazywają społeczności atarowskiej inaczej, niż "ataruchy", co i tak jest najlżejszą z wachlarza opinii, jakie na co dzień głoszą oni o urządzeniach tej firmy oraz ich użytkownikach.

Mnie dostało się nie raz, za posiadanie 10 komputerów tej marki i używanie większości z nich "on a daily basis", pomimo, że mam masę innych klasyków i też używam.

Niektórzy są niereformowalni, a mimo to pchają się zawsze tam, gdzie piwo.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

14

Fresh blood on board! :)

15

Yes, I did it again :)

16

Yerzmyey, pewnie pijesz do nas - ex. amig-owiec. Każdy z nas miał Atari, a także wielu z nas ma w tej chwili te komputery (ja mam trzy :)) i dalej interesujemy się sceną atarowską, produkcje z każdego SillyVenture oglądam na prawdziwym sprzęcie (tylko te 8-bitowe). Określenie cytowane przez Ciebie jest tylko żartem, podobnie jak "mydelniczka", "gumiak", "amig-owca" i cytaty z modułów z czasów "zimnej wojny" Atari vs. Amiga. Uwierz, że przyjeżdżając kilkaset kilometrów na Wasze party nie pchamy się po darmowe piwo, ale chcemy uczestniczyć w Waszej imprezie, a potem sławić jej dobre imię (bo moim zdaniem jest to najlepsze party w Polsce). Nie mamy na celu obrażanie nikogo, a także sprzętu. Z resztą - mam nadzieję, że na party sobie pogadamy i wszystko sobie wyjaśnimy w miłej atmosferze :)

* Atari 65XE 1MB RAM, AKI-Stereo, 2xPokey, uCovox, Qmeg, SIO2SD
* A1200T / Blizzard PPC 68060-62MHz & 603-210MHz / 192MB Fast / BVision PPC / Fast ATA MK3 / Delfina DSP
* Minimig / 2MB chip + 1,5 MB slow / ARM Controller
* 2*C64C / 1541 Ultimate II / ZX Spectrum +2 / Divide+ / ZX Spectrum 48k AY / Speccy2010

Gorzyga: nie zgadłeś.
Przeciwnie wprost.

Spotkania z amigowcami na SV wspominam bardzo miło, zawsze byli zainteresowani nowymi produkcjami, lubili posiedzieć i pooglądać itp (nawet jeśli myśleli, że dema na 520ST należy porównywać do A1200 z 060 :) ).

Abstrahując od faktu, że sam mam ze 4 Amigi, a w planie zakup AmigiOne (przyszłość niestety nieokreślona).

No i sam wezmę być może ZX81 i ZX Spectrum w wersji Lotharka, chociaż grey nie odpisuje na maila, więc nie wiem, czy mnie z tym nie wyrzuci. ;)

Amigi żadnej tym razem nie wezmę (chociaż brałem wielokrotnie, ostatnio chociażby na Mega_GRYL PARTY była moja A500 20Mhz), ale nic już do auta na 100% nie wejdzie.
Jakkolwiek, jeżeli tradycyjnie weźmiesz MiniMiga, to chętnie przy nim zasiądę, by osuszyć kilka butelek.

Trzy najpopularniejsze w Polsce platformy 8-bit: Piwo, Wino i Wódka.
http://ym-digital.i-demo.pl/ - http://yerzmyey.i-demo.pl - https://soundcloud.com/yerzmyey
ŻADEN DOBRY UCZYNEK NIE UJDZIE BEZ KARY.

18

Witam, komodoruchy tez sie wybieraja na SV, ale pijemy raczej whisky złotą loche z pobliskiej Biedronki.

19 Ostatnio edytowany przez gepard (2014-10-23 16:51:14)

Yerzu-san: nikt Cie nie wyrzuci, Amigi były od zawsze - nawet w Ornecie swojego czasu - każdy komputerek jest mile widziany - w zeszłym roku nawet Grey liczył, że pokaże się ktoś z C64 - jego modły pewnie zostaną wysłuchane w tym roku ;) A Spectrumy każdy też chętnie sobie poogląda.

Kebaloz: będę miał realny sprzęt na miejscu, a pewnie będzie też jakaś komoda z ultimejtem i całym tym dobrodziejstwem inwentarza

gep/lamers^dial

20 Ostatnio edytowany przez gorzyga (2014-10-23 17:10:04)

Hmm, byłem pewien, że chodzi o nas, ale w takim razie jestem spokojniejszy :) Zobaczę jak będzie z transportem. Jeżeli będziemy jechać samochodem to postaram się zabrać Minimiga, Speccy2010 i do tego monitorek.

* A1200T / Blizzard PPC 68060-62MHz & 603-210MHz / 192MB Fast / BVision PPC / Fast ATA MK3 / Delfina DSP
* 2*C64C / 1541 Ultimate II / ZX Spectrum +2 / Divide+ / ZX Spectrum 48k AY / Speccy2010

21

po tym jak kibole Radomiaka wyrzucili mi komodorka z pociagu to nie biore juz sprzetu na party

22

było drzeć japę "Broń Radom" ? ;)

gep/lamers^dial

23 Ostatnio edytowany przez Pin (2014-10-23 20:24:25)

... lub Arka! Gdynia! :D

Sebaloz - dawajcie na party ;) Postawię Ci browara z beczki :D ... ale za małą czarną to już sam sobie ogarniesz temat ;)-

Kontakt: pin@usdk.pl

24

Sebaloz, to było w drodze na Astrosyn '97? Pamiętam ten zły pociąg :) Ja sprzęt zabiorę tylko jak będziemy jechać samochodem - mam nadzieję, że nikt po drodze nie będzie miał takich pomysłów jak kibole Radomiaka :)

25 Ostatnio edytowany przez sebaloz (2014-10-23 20:50:57)

Bitwa pod Astrosynem w grudniu 1997. Jeden złamany nos. Straty po stronie kiboli nieznane.