1

z Lewisem gadalem, ze to fajny pomysl dowiedziec sie jakie sa zrodla xyw,
moja:
szczenieciem bedac, noszac sie na czarno przeczytalem w Metal Hammerze, ze jakis wokalista zespolu metalowego nazywa sie gorgh i pomyslalem,ze to brzmi fajnie i mrooocznie :)
a wasze?

2

Twoja ksywa zawsze mi się kojarzyła z Fraglesami i uważałem tę bajkę jako źródło Twojej inspiracji, teraz zauważyłem, że tam występują "Gorgs", a nie "Gorghs" ;)

3

fajne, uwielbiam fraglesow, sa dla mnie przerazajace nie wiem czemu :) dzieki

4

U mnie sprawa raczej klarowna :)

5

Jeśli o mnie chodzi, to nie było to jakoś skomplikowane. W PRLu (dawno temu) oglądałem na VHSie rodzinę Simpsonów i bardzo spodobała mi się głowa rodziny. I tak już zostało :).

6

Moja brzmiała wcześniej Mr Mike. Miker to wersja skrócona (i tak już zostało stety). :)

I Ty zostaniesz big endianem...

7 Ostatnio edytowany przez wieczor (2014-09-15 10:13:02)

Ja ksywe mam od przedszkola, a jej pochodzenie jest raczej banalne, od nazwiska. Probowałem sobie kiedys wymyslac jakies ciekawsze, ale zawsze to wychodziło jakos tak sztucznie i na siłe, to stwierdziłem, ze co ja bede kombinował :)

The problem is not the problem; the problem is your attitude about the problem

8

U mnie oczywiście od imienia, u Pasia od nazwiska (ksywka jeszcze ze szkoły średniej). :)

Powszechnie wiadomo, że kamień potrafi myśleć. Na tym fakcie opiera się cała elektronika.

Terry Pratchett - Równoumagicznienie

9

A u mnie od mało konwencjonalnych, aczkolwiek sprawdzających się pomysłów... ktoś mnie tak kiedyś w szkole średniej nazwał... i tak już zostało ;)

10

U mnie też od nazwiska, w szkole mówili na mnie Dudi. Więc tak z angielska dla zagranicy: Duddie.

Arguing with an engineer is a lot like wrestling in the mud with a pig, after a couple of hours you realize the pig likes it...

11

Miker: a Rekin?

Moje: banal z wieku szczeniecego: http://robocop.wikia.com/wiki/Anne_Lewis, tylko sie nie udalo z angielska wymowa. Mozecie winic za to uczestnikow Ornety 95 :)

12

Moja też banalna - od zarania dziejów jestem fanką Queen, a Innuendo to jeden z ostatnich i najlepszych, imo, albumów :)

oto koło :r przyp "pole 3,142857 * :r * :r przyp "l 2 * 3,142857 * :r przyp "i l / 360 powtórz 360 [np :i lw 1] już

13

@lewiS: a, to nudności Robbocopa, a w sumie też fakt. :D

I Ty zostaniesz big endianem...

14

Mnie tak zaczęto nazywać dlatego że w robocie chodziłem w koszulce pewnego zespołu metalowego, jakiego to pewnie większośc sie domyśli ;)

15 Ostatnio edytowany przez stryker (2014-09-17 10:34:44)

Stryker wiadomo ... Mk :)
Czesto wołany jako Stryjek ...
Wczesniej byl zapozyczony ...Gulash lub Gls :) z Secret Service ...

"wszystko się kiedyś kończy......."

16

Akademik Politechniki, okolice 1995-96 roku, linux na komputerze, świeże podłączenie do Internetu, siedzę przy kompie nieco wcięty (musiałem zrobić przerwę, żeby nie "zejść"), pierwsze uruchomienie ircii, wybór nicka i... niespodzianka - "stefan" zajęty (to od nazwiska). W tym momencie wpada do pokoju nawalony Grucha z hasłem:
- Chodź pić, ty, ty.... Jenocie tyyyy...

800XL/U1MB/Stereo+USwitch/SIDE2/VBXE 2.1
MegaSTE/USatan,

17

A moje jest wymyślone z powodu braku pamięci. Oryginalnie mam ksywę Kaczor i tu na tym forum ileś lat temu założyłem konto o tej nazwie i zapomniałem hasła (nie byłem w tedy aktywny i brak dostępu do neta) . Zapomniałem też hasło do poczty z którą powiązane to wszystko było. Poinformowałem o  tym kiedyś Delego, miał to sprawdzić i sprawa ucichła. No i na razie jadę na tej Mr-tymczasówce-sky. Ogólnie wszędzie koledzy na mnie wołali i wołają Kaczor bo takie samo mam nazwisko.

Atari 130XE, LDW Super 2000, Atari410.

18 Ostatnio edytowany przez thePink (2014-09-19 11:16:49)

Moja - od Pink Floyd

Wcześniej było Pink, ale jakoś w latach 90 przy próbie dobicia się do irc'a ktoś zajął mi tego nicka.
Dopisałem 'the' i tak zostało.....

a w podstawówce mówili na mnie Słoń (zgadnijcie dlaczego :) )

tP

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

19

Bo nadepnąłeś komuś na ucho?

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.

20

:):)

Nie. Byłem trochę ciężki... :)

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

21 Ostatnio edytowany przez MrKaczorsky (2014-09-19 11:32:10)

@epi - sorry, ale do tej pory nie mogę przestać się śmiać. Dobre to było, oczywiście z wyrazem szacunku do thePink.

Atari 130XE, LDW Super 2000, Atari410.