Witam wszystkich!
Chciałbym od razu zaznaczyć, że na forum jestem świeży i wybaczcie mi z góry brak fachowej nomenklatury, oraz brak precyzji w specjalnym nazewnictwie. Przejdę może od razu do sedna. Mam wysłużone Atari 1040 ST fm w stanie można powiedzieć jeżeli chodzi o bebechy typowo fabrycznym. Nic nie modernizowałem, nie powiększałem etc. Po ładnych paru latach maszyna jest jak najbardziej na chodzie, ale mam pewien problem z portami( tak mi się wydaje) Jeżeli chcę sobie pograć używając joya, bądź też myszy nie zawsze mi to " styka" - trzeba wtedy się nieźle nagimnastykować z podkładaniem jakichś absurdalnych rzeczy pod wtyczki joya/myszy i dociążać czymś z góry. Swego czasu rozkręciłem Atari żeby zwyczajnie zobaczyć co może być przeszkodą i przyczyna jednocześnie. postanowiłem podłożyć cienki kawałek płytki plastikowej pod " szynę" osłaniająca moduł joy/mysz. Chwilowo pomogło, lecz potem z czasem problem powrócił. Teraz moje pytanie do Was ludzie :) Orientuje się ktoś może czy w Warszawie, albo bliskich okolicach jest może jakaś bardziej kumata ode mnie osoba, kompetentna w miarę do poprawienia lutów, bez konieczności wymiany na nowe Atari hehe :) ? Drugą sprawą jest to, że jeżeli taka osoba by była " na miejscu", bądź byłaby zainteresowana kontaktem ze mną, chętnie dowiedziałbym sie czegoś od niej na temat swojego wysłużonego sprzętu. Chciałbym zaczerpnąć wiedzy i z czasem rozszerzyć St'eka w miarę możliwości. To miałem na myśli ujmując w tytule " odświeżenie " sprzetu. Z góry dzięki za uwagę i jeżeli coś zdublowałem to przepraszam.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.