Zobaczcie co znalazłem na sieci :D
MyIDE - interfejs dysku twardego do naszej Atarci :D :D
http://home.wanadoo.nl/mr.atari
No i jak ?????
Bo mi się bardzo spodobało (a szczególnie 'koszt produkcji')
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » MyIDE - kolejny interfejs !!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
MyIDE - interfejs dysku twardego do naszej Atarci :D :D
http://home.wanadoo.nl/mr.atari
No i jak ?????
tego ja wiem ze ten post nie o tym, ale czy tam nie gra muza z M.U.L.E?????
Mialem nic nie mowic, ale jak juz ktos to ruszyl to napisze:) Jestem w trakcie budowania tego bajeru. Jeszcze tylko eprom i zobaczymy co to potrafi. Obiecuje podzielic sie wrazeniami:)
Witam,
Budowa tego wynalazku w znacznym stopniu przyczyniła się do powstania SIO2IDE.
Latem 2001 próbowałem coś takiego odpalić idąc po najmniejszej linii oporu do HDD. Niestety bardzo szybko musiałem zrezygnować gdyż żaden z moich dwóch dysków 2.5'' nie chciał działać z MyIDE. Problem polega na tym, że autor używając prostych metod nie był w stanie dopasować się na 100% do standardu IDE. Do kolejnych wad można zaliczyć to, że trzeba użyć specjalnego OS. Niemożliwe więc staje się używanie HDD i np Qmega. Ponadto nie wszystko można odpalić z takiego dysku. Niewątpliwą zaletą jest oczywiście cena ale jeśli dysk, który masz nie będzie działał z MyIDE to szkoda czasu.
Polecam wątki o MyIDE na comp.sys.atari.8bit
Marek M
SIO2IDE (Made in Poland)
Marku masz już może płytki do sio2ide 4.0 ? Bo w majlu pisałeś że odbierasz je coś okolo 15 listopada ?!
O, a taki ciekawy artcik Havoc znalazł w sieci :
//www.myatari.net/issues/dec2002/myide2.htm
MyIDE - interfejs dysku twardego do naszej Atarci :D :Dhttp://home.wanadoo.nl/mr.atari
No i jak ?????
Koszt produkcji można jeszcze zmniejszyć. Ten co to robił nie ma chyba pojęcia o minimalizacji funkcji logicznych.Zamiast 2 kosci ls04 i ls32 wystarczy jedna ls00 .
Wszystko fajnie, ale czy ktos to zmontowal i dziala?
...pamiętasz NTP te sławetne 2 dni z MyIDE?? Dlatego mam KMK/IDEa.. :D . MyIDE jest dobre; tylko wina czasem brrak.. :D Mustak;- TAK!
Pewnie ze pamietam... O 5 rano spac a ok 7 szkodnik z odsysarka miedzy oczami... Trudno zapomniec:) MyIde jest genialne bo jest proste, zeby tylko jeszcze dzialalo...
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Sprzęt - 8bit » MyIDE - kolejny interfejs !!!
Wygenerowano w 0.019 sekund, wykonano 59 zapytań