Witam,
byc moze byla o tym mowa juz wielekrotnie ale przegladajac archiwum nie moglem znalesc odpowiedzi na to pytanie. Jaka jest max liczba partycji, mowie o systemie Mint I Magic. Oczywiscie pod TOSem to literki od C do P. Ale nurtuja mnie pozostale systemy, pod Mintem zauwazylem ze napewno do Z. Mam dwa dyski w falconie i partcje do literki Y. Ponadto mam dwa zewnetrzne napedy Syquesta 230 MB oraz naped MO Fujitsu. Automatycznie przxypisal mi dla pierwszego z nich Z: natomiast dla drugiego zauwazylem ze 1:. Oczywiscie dajac Mount pod Thingiem na desktopie nie pojawia sie ikona z tym dyskiem lecz zauwazylem go i mam dostep wywolujac partycje U: ze tam jest odnosnik do 1: i klikajac odczytuje mi katalog na dyskietce MO. Czyli wyglada na to ze formalnie pod Mintem jest dostep partycji z: ?
A jak sie ma to pod Magiciem zdaje sie ze tam moze byc wiecej ?
Druga kwiesta dotyczy podobnego problemu nie chca poruszac nowego watku opisze go ponizej.
Mam dwa dyski IDE na pierwszym partycje od C do M (dysk startowy) oraz na SCSI napedy CDRW, DVD-ROM oraz wspomniane Syquesta i Fujitsu. Napedom CD i DVD przypisalem w Extendosie literki O i P zeby byly widoczne takze w TOSie. specjalnie zostawilem wolna literke N zeby przypisac jednemu z pozostalych napedow (dla TOSa). Na drugim dysku IDE mam kilka partycji od R do Y, Z miala byc w zamysle wolna dla drugiego napedu MO. W HDD Util ustawilem zeby pierwsza partycja dla drugiego dysku byla literka R. I tak dokladnie jest.
Natomiast problem jest ze nie chce automatycznie ani wymuszajac w HDD-Util pierwszemu z pozostalych napedow przypisac N: a zL dla drugiego.
Ponadto zauwazylem ze partycja N jest nieaktywna tak jakby gdzies cos mial zapisane, poprostu ja pomija. Czy ktos wie gdzie to moze byc ponadto zapisane ?
Czy kolejnosc bootowania napedow SCSI w Hddriverze moze miec znaczenie ?
Mam nadzieje ze opisalem to dosc jasno
Pozdrawiam
Kroll