Jaki format sampli stosuje NeoTracker ????

2

Bodajże *.NSF. Ale można mu wczytać normalnego *.MOD-a i zapisać sample w ten sposób - jak? Klawisz <HELP> Twoim przyjacielem.

Konduuuktor też, Konduuuktor też... :D :D :D

I Ty zostaniesz big endianem...

3

No to akurat odkryłem bez pomocy przyjaciela HELPa (na Ctrl+S jest chyba już jakaś euro albo światowa norma :) ) Ale mnie chodzi o import z zewnątrz (nie z modułu). Czy wystarczy zapisać jako *.raw ,*.wav albo inny *.iff i zmienić na *.nsf czy raczej to jest jakiś specyficzny Neo format ?

4

Któregoś dnia dostałem od Epi'ego konwerterek -  z *.wav (8-bitowych) na *.nsf. Mam go jeszcze na skrzynce, więc rzuć kawałek maila (tu albo na priva) to go podeślę. Chyba. że sam autor zrobi to szybciej... :)

5

OK. Masz mojego maila (wreszcie go włączyłem żeby był widoczny, małe niedopatrzenie). Możesz wysyłać. Z góry dzięki !

6

Poszło na maila! :)

7

Thnx !

8

...hehehe;- to widze, że ktoś wreszcie zaczyna bawić się NEO...;- ktoś nawet zrobił moda na 6502... :D  :D  :D

Kontakt: pin@usdk.pl

9

Właśnie zrobiłem kilka konwersji za pomocą NSF2WAV :). Narazie gram przez pokeye, ale i tak jest extra ! Nigdy bym nie przypuszczał że będę robić modki na Atarcu :) Swoją drogą mój pierwszy tracker na heblu (Scream tracker 2) wyglądał 2x gorzej a brzmienie (przez speakera) jeszcze gorsze :) (w dodatku mono a tu jest stereo).

10

Przygotuj odpowiednio sample na grzybie; obetnij frq powyżej 12khZ;- będzie mniej rzęzić;

Atari, Inc., 1512 Crossman Ave., PO. Box 61657, Sunnyvale, CA 94086.
Złym błędem jest cofać się do tyłu, gdy wieje zimnym chłodem.
Jest to najprawdziwsza prawda. (c) VC

11

Ja sample na heblu skonwertowałem na 8 kHz, raczej wtedy frq > 12 kHz nie będzie słyszalne. Ale to jest mała loteria bo sample o podobnym brzmieniu (np. forteklapa) się różnią - jeden strasznie zgrzyta i trzeszczy (jak ze starego longa :) ) a drugi brzmi dobrze. A obydwa są poddane  tej samej obróbce. Może se zrobie covoxa (chyba brzmi lepiej ? a może nie warto ?)

12

można jeszcze ładować .smp spod madteamowskiego protrackera. niebawem będzie dostępna wersja z odczytem .wav
a już zaczynam myśleć nad pewną niespodzianką... :-)
tia... offtopic rządzi. :-) ciekawe czyja to robota...

Hitler, Stalin, totalniak, SSman, NKWDzista, kaczor dyktator, za długo byłem w ChRL, wypowiadam się afektywnie.