Sikor, aleś tego naprodukował :) to może punkt po punkcie:
Skoro jest tak dobrze, to dlaczego jest... Tak źle? Reasumując: projekt jest skończony, więc (poza kilkoma sztukami) chowam do szuflady i mam wszystkich oczekujących gdzieś. Niech błagają o upublicznienie/udostępnienie etc.
nikogo nie proszę o błaganie. pierwsze działające wersje zostały rozdane zainteresowanym osobom. wysłuchałem uwag, propozycji i doszedłem do wniosku iż należy zmodyfikować projekt. prezentujesz tutaj typową postawę roszczeniową :) robię projekt za własne pieniądze, w swoim wolnym czasie, finansuje wszystko sam... a Ty oczekujesz że ja zrobię to szybko i udostępnię projekt wszystkim na zawołanie, bo wam się należy. mylisz się Sikor i to bardzo... skoro nie możesz doczekać się na mój projekt to zamów taki projekt u kogoś innego, zapłać mu a potem udostępnij wszystko dla chętnych, najlepiej za darmo bo przecież działamy z duchu demosceny, a komercja jest fuj! ;-)
Więc jest skończony czy nie, skoro trzeba zmienić. Robisz ankietę: SlightSID jest, zbieram na partię produkcyjną, cena bazylion złotych (bez SID-a, te zdobądźcie sami). Przy wpłacie od dwudziestu osób - robię. Wtedy wiadomo że jest, działa, i można kupić. Tak należy nam wierzyć, że to tylko mżonki.
Zapytaj Strykera czy działa, i pozostałe osoby które zostały wybrańcami narodu i dostały egzemplarze z pierwszej serii i
wyobraź sobie iż rozmawiałem z ludźmi o kosztach i usłyszałem "że jest za drogo". I nie trzeba zmienić bo działa, ale można zmienić, bo jest możliwość zyskania większej funkcjonalności (line in, PAL/NTSC) / lepszej jakości dźwięku (low noise op-amp, low noise dc/dc), low-cost components, etc.
Jak pewien projekt robiony kilka lat (już kończę), po czym się okazało, że w międzyczasie zrobiony był inny - ale nie poruszajmy tego tematu, bo mnie już to póki co nie interesuje.
Skoro chcesz prać publicznie nasze prywatne brudy i nieporozumienia, proszę bardzo nie mam nic do ukrycia. Ty pewnie mówisz o projekcie carta programowalnego dla Ciebie który miałem zrobić? Jest faktem to iż zanim się z tym wymotałem to Ty stwierdziłeś że nie jesteś zainteresowany. Nie mam o to pretensji bo projekt robiłem dłużej niż obiecałem (ale chyba wpadłeś w dziurę czaso-przestrzenną, bo to nie było parę lat).
Ach.... chyba teraz rozumiem że masz do mnie pretensje że zaprojektowałem np. carty dla Yoomp-a lub pomogłem przy innych Atarowskich projektach zamiast zrealizować Twoje zamówienie. Przypomnę tylko że wcześniej usłyszałem że nie jesteś już zainteresowany bo nie zmieściłem się w wyznaczonych ramach czasowych. Także Sikor, za to że się nie wyrobiłem z projektem w wyznaczonym czasie przeprosiłem, i nie mam pretensji że projektem nie jesteś zainteresowany. Pieniądze w które to włożyłem (przypomnę że od Ciebie nie wziąłem ani złotówki), poszły w błoto tylko i wyłącznie z mojej winy ;), ale projekt leży sobie w szufladzie i pewne znajdzie jakieś zastosowanie prędzej czy później.
Nie masz czasu/możliwości/chęci, a projekt skończony? Zaproponuj komuś produkcję za % od sztuki - uważam, że tak byłoby sprawiedliwie. A tak nadal uważam to za mżonki.
Ależ to już moja prywatna sprawa co zrobię z projektem. Nikogo z forum nie prosiłem o finansowanie tego projektu, nie robiłem pre-orderów, etc. Jestem wdzięczny ludziom który stworzyli choćby mały kawałek kodu dla tego hardware. A stosowne rozmowy już dawno zostały przeprowadzone i wszystko jest ustalone.
A i owszem, ale według mnie przyblokowałeś, twierdząc, że już kończysz/kończycie. I tak od kilku dobrych lat. I tak, w tym temacie nie mogę nic powiedzieć - ani ze mnie elektronik, ani pasjonat SIDa. Ale takie podejście jak Twoje do wielu spraw i obiecanki na wczoraj nie budują dobrego wizerunku, niestety.
Pokaż mi te projekty które przyblokowałem? :) a o mój wizerunek naprawdę nie musisz się martwić, to że współpraca nam osobiście nie wyszła nie oznacza iż nie wychodzi ze wszystkimi. Są czasami chwile w życiu w których są ważniejsze sprawy niż praca i projekty. Kiedyś spotkamy się przy jakimś piwie to może poznasz powody dla których Twój projekt nie był zrealizowany w wyznaczonym terminie, bo publicznie nie mam zamiaru pisać wywodów o życiu prywatnym.
Co do Twoich problemów osobistych/rodzinnych, bardzo Ci współczuję i życzę Ci jak najlepiej i oby Ci się udało wszystkie te problemy rozwiązać.
pozdrawiam
Seban