Witajcie....
i oto jest ....
http://ftp.atari.art.pl/stuff/photos_an … Last_2003/
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
FujiNET firmware v1.5.0 Nowa wersja firmware, która wprowadza szereg ulepszeń i poprawek.
Prima Aprilis Compo 2025 Wystartowała nowa edycja Prima Aprilis Compo, w której obowiązuje jedno wyzwanie - piszemy wyłącznie w Atari BASIC.
maxYMiser FM v1.67 Nowa wersja trackera.
Echa Forevera 23 Wyniki konkursów dla platformy Atari.
atari.area forum » Zloty » film z lasta 2003
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie....
i oto jest ....
http://ftp.atari.art.pl/stuff/photos_an … Last_2003/
LOL LAST.PARTY.OPALENICA.2003.DVDRip.SWD :D :D :D
to tak zwane "zboczenie zawodowe"... :D
Szybki mirror jest tutaj - siedzi to na laczu kilkadziesiat razy szybszym, wiec nawet jak sie przyssie kilku userow na raz, to transfery powinny byc dobre - po co wysycac lacze azbestowi ;)
No tak... a co tam robiliscie oprocz palenia i picia? ;)
śpiewaliśmy dużo ..były też tańce ludowe
były wycieczki krajoznawcze... :lol: :lol: :lol:
dobra czas zacząć zasysać film 8) 8)
- może wyjaśnią się jakieś luki w pamięci :lol: :lol: :lol:
Dobrze że ja ich nie miałem 8) :P
ASik luki to ty miales :] i to duze jak na dysko popiles:] i przez cmentarz wracales....
Filmik pokazuje bardziej pijanstwo polskiej sceny Atari niz jakikolwiek poziom:) prac wystawianych na nich....
tak mi sie nasunelo ze jesli poziom prac byl by rowny poziomowi wypitego (wina piwa wodki) to demka w stylu NUMEN I ASSKICKER powinny ukazywac sie srednio co tydzien:]
pozdrawiam wszystkich nie pijacych(w malych ilosciach)
nie no ja wszystko pamiętałem :lol: :lol:
A przez cmentaż z Tatkiem nie szłem z disca...
Ale dużo nam nie brakowało :oops: :oops: :oops:
Moj skromny komentarz:
Maly: Twoja kamera ma niesamowity potencjal. Jakosc jest o niebo lepsza od mojego nadmiernie wysluzonego Panasonica. Widze Cie z tym cackiem na Quascie, bo moj ostatni material byl w takim zlym stanie, ze raczej nie bede robil juz nastepnego filmu.
Przydalby sie tylko Twojemu materialowi pewien postprocessing: rozdzielczosc 528x384 jest troche nietypowa, tymbardziej, ze nie jest zachowany aspect ratio 4:3. Podejzewam, ze jakby przeskalowac szerokosc do 512, to bylo by OK.
i ladnie dzwiek zbiera...
Łeeee, ale jestem zakręcony :D Ściągałem tego filma z przekonaniem że to materiał z Quasta - i wielkie było moje zdziwienie gdy zobaczyłem scene z AS'em której nie pamietam! - myślę sobie, przecież wtedy nie mogłem być jeszcze pijany bo jechałęm swoim samochodem :D.... dopiero potem skapowałem że to ze zlotu na którym niestety mnie nie było :(
tak tak...widze że żona ci pranie mózgu uskuteczniła ... nie marw się ...pojedź na zlot a proces zostanie cofnięty ...
Jestem w trakcie oglądania, kamera cudowna, ujęcia i kadry bardzo przeciętne i montaż taki sobie, ale to dopiero 11 minuta :-)))
Mam pytanie techniczne - co to za kamera? (i nie piszcie, że cyfrowa...)
Pozdrawiam itp!
...Przydalby sie tylko Twojemu materialowi pewien postprocessing: rozdzielczosc 528x384 jest troche nietypowa, tymbardziej, ze nie jest zachowany aspect ratio 4:3. Podejzewam, ze jakby przeskalowac szerokosc do 512, to bylo by OK.
film byl konwertowany z 740x480 (pelen pal czy jakos tak) na 528x384 przy uzyciu drDiv-x (on sam oblicza proporcje i jest zachowana 4:3 (z jedno procentowym rozjazdem:)
jesli chodzi o jakikolwiek montaz to nic nie bylo z tym robione zgrane z kamery i juz:] ale jak ktos chce moge podeslac kasetke z materialem DV i mozna to jeszcze raz pozadnie zlozyc....
Jestem w trakcie oglądania, kamera cudowna, ujęcia i kadry bardzo przeciętne i montaż taki sobie, ale to dopiero 11 minuta ))
Mam pytanie techniczne - co to za kamera? (i nie piszcie, że cyfrowa...) .
nie bylo zadnego montazu, sceny byly krecone po paru %%%% wic sa takie jak na obrazku:]
model kamery SONY DCR-TRV740E (z tego co wiem to raczej nie osiagalny jest ten model w Polsce ... (jest to limitowana wersja -odpowiednik to TRV720E nie znam roznic)
pozdrawiam
Witajcie....
i oto jest ....
qfa blaszka właśnie się wszystko zes*.*.*.* ...
moje ulubione 404 :lol: :lol: :lol: :lol:
A zassałem już 100megsufff... Chyba będę musiał się przejechać na giełdę .. po ten DvD Rip 8)
Hoopaki czy jest ten link nie aktywny???? :?
Maly napisal: "film byl konwertowany z 740x480 (pelen pal czy jakos tak) na 528x384 przy uzyciu drDiv-x (on sam oblicza proporcje i jest zachowana 4:3 (z jedno procentowym rozjazdem:)"
Cos te Twoje oprogramowanie robi Cie w balona :) Pelny PAL, to 768x576. To jest 4:3 (latwo obliczyc) 740x480 jak i 528x384 to NIE JEST 4:3 (co rownie latwo obliczyc). Nie trzeba nawet obliczac. To widac: Na filmie sa czarne paski na gorze i na dole i obraz jest troszke scisniety (wszyscy sa niscy i grubi).
Niestety jestem w stanie tylko wytykac, bo nie znam sie na technologii DV i nigdy z nia nie pracowalem, przez co nie znam oprogramowania ktore wymieniles i nie wiem co jest nie tak.
LiSU: Kurcze. Dobrze, ze uswiadomiles nas, ze to nie jest profesjonalny film, bo z nazwy juz wnioskowalem, ze stoi za tym jakis Paramount Pictures i prawie spodziewalem sie wysmienitej pracy kamery, swietnej roboty montarzystow i efektow z Industrial Light & Magic :P
Bo nie trzeba tego było robić żadnym drDivxem, tylko VirtualDubem z kodekami a najlepiej nie DivXem tylko XviDem.
Gwoli ścisłości - nie ma czegoś takiego jak pełny PAL :-) Bo PAL to nie roździelczość tylko... [ask google] :-))) No ale umownie rzecz jasna mówimy tak na materiał. A avik skompresowany DV ma 720x576.
BSplayer ma możliwość skalowania filmu na żywo, po przeskalowaniu do 3/4 wszystko wygląda ok :-)
Laoo - nie chodzi o to, by za tym stały jakieś duże wytwórnie filmowe. Ale o drobiazgi, które się zbierają do kupy. Jest 11 minuta filmu a w zasadzie wciąż jesteśmy na stacji. Na razie nie oglądałem więcej, bo mam to w pracy... Ja rozumiem, że długie ujęcie wejścia do tunelu jest niesamowicie ciekawe, ale można to było pokazać o wiele krócej i dynamiczniej. No ale spoko, bo generalnie wszystkim się podoba i o to niby chodzi, ale można było ten film skrócić, udanamicznić, nie zabierając NICZEGO z przekazanego klimatu. A nawet przekazać go lepiej!
Pozdrawia niesamowicie punktualny i sumienny Lisu. W maju odbył się RR Meeting, z którego film wciąż montuję :-)
btw. w tym roku będzie znowu RR Meeting :-)
Ja jestem za serialami ze zlotow! Przynajmnie 3 dwugodzinne! :)
wszyscy sa niscy i grubi
laoo ... dzięki ci stary ...bo już myślałem że na prawdę spasłem się jak gruba świnia ...a tyk tylko jak świnka...
dzięki dzięki dzięki :)
siemaneczko. Troche wyjasnien:
Pelny PAL, to 768x576 (mi sie cos innego ubzduralo) z tym 740x480:] co do proporcji 4:3 to (dr.divx troche sie przeliczyl) a jesli chodzi o czarne pasy na dole i na gorze to ja tego nie widze (vpleyer) ale mam dla was dobra wiadomosc... za jakis miesiac ukarze sie poprawiona wersja .. tzn proporcje 4:3 i pelne 700mb tak aby jakosc byla dobra i ogolnie wszystko aby bylo ok.... jak chcecie to moge zrobic to w AC3 i takie tam:] a mam pytanko czy jestesci zainteresowani wersja DVD?
a jeszcze jedna kwestja co do montazu///kwestja tunelu itp
z tego co wiem to filmik krecony byl prze 5 osob:)
1. INTRO MALY
2. TUNEL X-RAY
3. SALA AS i MALY
4. INNE UJECIA -tu nie pamietam kto co i jak
5. COMPO -Chyba ja :/
6. END PARTY -MALY
LISU-jak chcesz to fajnie zmontowac to podaj adres na prv. podesle CI kasetke..
pozdrawiam..
Mały - w ciągu paru dni muszę kupic nowy dysk, bo mam 120gb stuffu do zmontowania i nie mam nawet gdzie tego montować.
Jak go kupię, to się zgłoszę, o ile rzecz jasna będzie ktoś chciał to jeszcze oglądać. Z doświadczenia jednak wiem, że o ile ludzie bardzo chętnie ściągają pierwsze wersje, to do następnych sie nie kwapią :-)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Zloty » film z lasta 2003
Wygenerowano w 0.029 sekund, wykonano 61 zapytań