Postanowiłem właśnie tutaj o czymś napisać. Jestem tutaj od czasu do czasu. Nie zabieram głosu w dyskusjach na temat sprzętu, oprogramowania itp. bo się na tym nie znam. Zbieram stare kompy, różnych marek i nie mogę powiedzieć, ze jestem atarowcem, czy komodorowcem. Czasem potrafię kupić jakiś zestaw tylko i wyłącznie dla np. joysticka. Reszta zestawu trafia do kogoś innego, bo miejsca w domu nie ma sie w nieskończoność. Pewnie wiecie o czym pisze:) Wszystkie (prawie) moje posty związane są z działem kupno/sprzedaż/zamiana. Ale do rzeczy. Dlaczego na forum, które skupia pasjonatów tak fajnych rzeczy jak stare kompy, jest taki brak życzliwości? Dlaczego w dziale kupno-sprzedaż, które jak sama nazwa wskazuje przeznaczony jest do HANDLU pojawiają się tematy poboczne? W jakim celu wypowiadają się osoby, które stają pomiędzy sprzedającym, a kupującym? Chyba jest sprawą normalną, że osoba kupująca chce uzyskać jak najlepszą cenę. Osoby zupełnie nie zainteresowane przedmiotem sprzedaży, zabierają głos i nie po to, żeby cokolwiek wnieść pozytywnego, tylko po to, żeby komuś dokopać, wykazać jaki to sprzedający pazerny, jak chce kogoś zrobić w trąbę. Przykre to bardzo i niestety obecne na innych forach.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.