@Sikor - wydaje mi się, że użycie karty CF jako urządzenia równoległego jest bardziej sensowna, niż użycie SD. Domniemam, że upraszcza to znacznie układ w sensie interface dysku twardego, oraz co najważniejsze (dla mnie i dla Ciebie) ogranicza do niezbędnego minimum koszty gotowego urządzenia. To w jakiej pozycji jest karta oczywiście nie ma znaczenia, więc teoretycznie Side mogło by mieć (w domniemanym przypadku) kartę wkładaną, że tak powiem z_boku( :) ). Tylko, że istniejące w chwili projektowania Side rozwiązania sprzętowe nie uzasadniały takowego umiejscowienia slotu karty CF, bo być może było by to mniej wygodne w użytkowaniu. Np. wkładanie CF do Side podłączonego do 800XL. Ryzyko wyrwania Carta z działającego kompa. W obecnej postaci takie ryzyko nie istnieje.
Co do softu, to nadal twierdzę że bez sensownego oprogramowania będzie to bezsensowny gadżet. Niech będzie na początek FTP, czy IRC. Byle pod HDD, bo dla wygody użytkowania zainteresowany kupnem zrobi wszystko, a dla sensu zakupu sprzęt zakupi kilka procent z tego ;) Nie mam może szczęścia do marketingu, bo cały czas klepie bide, ale tak mi się wydaje.
Kontakt: pin@usdk.pl