Dziś dostałem świetny prezent :) Kolekcje dyskietek 3'5 cala z softem na ST. W skład kartonu z grubo ponad 700-800 dyskami prócz oryginałów, dyskietek z softem PD od licznych niemieckich wydawców, coverów z magazynów, oryginalnych dysków z TOSami - jest kilkanaście nowych pudełek z dyskietekami DD (zafoliowane) oraz ze 2 setki nowych czystych dysków Fuji, Mitsubishi, Nashua i Verbatim :)
Jestem w lekkim szoku bo to dyski oznaczone jako 1S/DD lub MF1DD. Szczerze powiem że jeszcze takich w życiu nie spotkałem. Od zawsze miałem 2S/DD li tylko. Bardzo mnie zaciekawiły szczególnie Verbatimy - grafitowe Verbatim Datalife MF350 - pakowane w indywidualne koszulki. Dyski te mają date produkcji na naklejce - 1984 :) Czyżby były to jedne z pierwszych dyskietek 3'5 cala? Bo Wiki podpowiada że w tym roku własnie weszły trzy i półcalówki do sprzedaży.
Motyla noga - jakby nie patrzeć to dyskietki maja ponad 30 lat. Życzyłbym tego dzisiejszym nośnikom.
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z dyskami 1S/DD? Co warto wiedzieć na ich temat?
ps. zawartość dysków zostawiam, będę zrzucał do jakiegoś archiwum - a nóż widelec jest tam coś czego nie ma na TOSEC'u.