Tak pomyślałem ... fajnie by było, aby powstało radyjko z myzyką tworzoną na atari i jej remixami. Wiem, że kiedyś takie było i grało w weekendy ... wielka szkoda, że dalej nie gra. Obecnie zasłuchuję się w slay radio chociaż to muza commodorowska.
DLACZEGO NIE MIAŁO BY GRAĆ NASZE RADYJKO. Mam na myśli radyjko grające 24h na dobę z różną ramówką na poszczególne dni tygodnia np. 8 bit / 16 bit itp. Do tego informacje o nowościach, czy też jakieś ogłoszenia, które będzie mógł tworzyć / nagrwać każdy np. dzwoniąc na numer stacjonarny automatu, który przerobi nagranie na mp3.
Powyższe rozwiązania to nie problem ...
Może znajdą się osoby, które pmogły by coś takiego wystartować ... głownie ze strony zasobów muzycznych oraz kontaktów do ludzi tworzących muzę na atari. Takie radyjko było by "dobrem wspólnym" i przyjemnością łechtającą nasze uszy :)
Może znajdzie się też zaufana i chętna osoba ze środowiska muzycznego atari, na którą zarejestruje się serwery radiowe ... dla "czytości" przedsięwzięcia.
Chciałbym to zrealizować przed swoim wyjazdem / przeprowadzką w czerwcu za granicę. Miło by było tam sobie go słuchać.
Proszę o info co o tym sądzicie? W sumie to tylko kilkadziesiąt minut pracy, by coś takiego powstało ...
Ja mogę zająć się serwerami shoutcast, serwerem na stronkę radia, automatem do newsów. Domenka już jest www.atari.tk
Narazie pod tą domeną gra slayradio ... ale może to zmienimy. Na tej stronie był by wyświetlany tylko tytuł własnie granego kawałku muzycznego, button do odpalenia radia w zewnetrznym playerze i ew. ramówka. Można zrobić także, że właśnie odgrywany kawałek będzie można ściągnąc jako mp3 ...
Inne propozycje ?
Taka prosta stronka ... bo istotą jest grające radyjko :)
Pomożecie ? ? ?
Pozdrawiam