Update.
Pierwsze adaptery gotowe do testowania :)
https://github.com/willyvmm/mouSTer
jmp $e477
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
TURGEN 9.3.0 Kolejna wersja multiplatformowego narzędzia do zarządzania obrazami taśm.
SV 2024 WE - program imprezy Już za tydzień odbędzie się zimowa edycja Silly Venture
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
atari.area forum » Fabryka - 16/32bit » mouSTer - Universalny Adapter Urządzeń USB (mysz, gamepad, joystick).
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Update.
Pierwsze adaptery gotowe do testowania :)
Jeżeli testy mogą być prowadzone na STe to ja chętnie podejmę się(oczywiście zaakceptuję warunki)
Testy na chwilę obecną potrzebnę są z myszą na platformach:
Atari ST
Atari STe
Atari MEGA ST(e) - specjalna wersja adaptera, mam tylko 3 scalaki do tej wersji. Jak się sprawdzi to zamówię więcej.
Falcon (testowane u mnie, ale niezależne testy są więcej warte)
Atari TT - najprawdopodobniej będzie ten sam problem co z MEGA - także jakby sie ktoś znalazł z TT i jakąś MEGA byłoby świetnie.
Amiga - wszystkie modele :D
Do jutra będę miał 9 sztuk. Jak się Grzybson odezwie to 3 sztuki będą do zdobycia na Grzybsoniadzie (będą do jego dyspozycji). 3 w ramach wspierania sceny pojadą do Lamersów - jeżeli nie maja nic przeciwko. 1 Stryker (obiecał że podzieli się z innymi Atarowcami z 3city). 1 jeszcze nie wiem - bo to specjalna wersja do MEGA i pewnie TT.
W dalszej kolejności będzie jeszcze 5 sztuk dla testerów z forum. W kolejności kto pierwszy ten lepszy :D
Jarkeczek jesteś 1 na liscie.
Warunki są takie że jak opublikuję nową wersję firmware (poprawione błedy lub obsługa nowego HW), to w miarę możliwości sprzętowych miło by było aby testerzy sprawdzili :)
Mam TTkę i STE operacyjne w tej chwili.
Do tego mogę szybko dorzucić Amigę 500, 600 i CDTV.
Super.
Wyslę Ci wersję do zewn klawiatury :)
ahh.. i zapomniałem jeszcze o YERZMYEY'u !!! Jakby zasczycił mnie chęcią sprawdzenia interfejsu z trackerami, było by miło.
Ja w chwili obecnej Falcon 030 stockowy oraz z CT63 do tego takze Atari TTx2 i hades :)
Pozdro
Kroll
Jakby co: TT030x3 lub 4, 1040STE z 4MB RAM, Mega 2ST, Atari XL/XE stock w dowolnej konfiguracji (prawie) oraz Atari 65XE z 320KB RAM - warto by sprawdzić, czy emulacja myszy od ST na nich działa...
Falcona mogę przetestować.. Ciekawe jak na quaku nabędzie chodzić...
Kroll: Hades jak(ie) myszy obsługuje ?
Sikor: Wyślę tobie też wersję do zewn klawiatury, szczególnie z MEgą żeby sprawdzić.
Na małe atari testy przyjdzie czas jak pady od XBoxa będzie obługiwać ;)
A emulację powinno małe atari obsłużyć. Tym bardziej że można sobie częstotliwość dobrać odpowiednia.
As..: no to chyba jest komplet.
Willy: Hades ma normalne atarowskie zlacze
Pozdro
Kroll
No to jak komplet to komplet. W takim razie kiedy sprzedaż?
AS...: Komplet w sensie razem z tobą :)
Kroll: ok. wyślę ci Zwykły interface, żeby sprawdzić jak się z TT'ka zachowa i czy zadziała. Jak będzie problem to wymienię Ci na inny (albo zmodyfikuję)
Willy,
OK dzieki, mnie nie bedzie na Grzybsoniadzie, ale jak bedzie mial je Grzybson to moglby przekaz przez kogos,
Inaczej podam Ci adres na priva
Pozdro
Kroll
Willy extra!!
A właśnie, jak się załapałem - dla mnie może Gzynio odebrać do testów.
Z powodu problemów natury logistycznej i w celu przyspieszenia, wszystko razem wysłałem do Grzybsona.
Proszę więc w miarę możliwości zorganizować przez kogoś odbiór. Jak komuś się nie uda, to za tydzień będę się tym martwił ;-)
Hejka, jeśli nadal poszukiwani są testerzy to mam 1040 STF i Mega ST4 (że nie wspomnę o Amidze 600 i 1200 :-) )
Z powodu problemów natury logistycznej i w celu przyspieszenia, wszystko razem wysłałem do Grzybsona.
Proszę więc w miarę możliwości zorganizować przez kogoś odbiór. Jak komuś się nie uda, to za tydzień będę się tym martwił ;-)
OK, Grzybson ten adapter myszy to testowania ktory ma czekac u CIebie od Willego prosze przekaz Yerzmyeyowi
Dzieki,
Pozdrawiam
Kroll
@Jarkeczek: Będziesz miał jak odebrać, albo ktoś odbierze dla Ciebie ?
@NetSerwer: wszystkie już zajęte, ale na Grzybsoniadzie będzie kilka sztuk do zdobycia.
NA szybko sklecona instrukcja konfiguracji oraz domyślny plik ini z domyślną konfiguracją.
Domyślnie mysza działa z max rozdzieczością, czyli za szybko zazwyczaj.
Proponuję zacząć od ustawienia
microstep=5
Zmniejszy to rozdzielczość 5-cio krotnie. 5 kroków myszy będzie dawało jeden krok dla ST.
@NetSerwer: wszystkie już zajęte, ale na Grzybsoniadzie będzie kilka sztuk do zdobycia.
Niestety w Czestochowie nie dam rady być, mam obowiązki w innym miejscu, dopiero Głuchołazy odwiedzę.
Jeśli by ktoś zechciał mi odebrać i przesłać to oczywiście pokryję wszystkie koszty i w Głuchołazach podziękuję osobiście.
Znajdzie się ktoś?
Proszę o przekazanie Gzyniowi - odbiorę od niego.
Poprosiłem Sikora i on mi wyśle, proszę więc o dołożenie interfacu dla mnie do jego egzemplarza.
Znalazłem już chyba wszystkie błedy w krzemie (chipie) i jeszcze bardziej uwazam że twórcy za braki/błedy w dokumentacji i błedy w chipie powinni siedzieć w więzieniu.
Jak ktoś będzie miał w przyszłości dziwne problemy z chipem (VNC2 od ftdi) chętnie podzielę się moimi doświadczeniami.
Bardzo bym prosił!
Jajks - Jarkeczek, nie zwróciłem uwagi na Twój post - podaj mi na PW Twój adres, to sam Ci wyślę, postaram się w Tym tygodniu.
Kroll - dałem Yerzmyeyowy
Sikor - dałem Gzyniowi
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 10 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Fabryka - 16/32bit » mouSTer - Universalny Adapter Urządzeń USB (mysz, gamepad, joystick).
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 58 zapytań