1. Primo raz. Jak się czyta o "zorganizowanych grupach" to nie chce się wystawiać następnej produkcji, bo w kilku miejscach już słyszałem żale, że przyszła 10-ciosobowa grupa i wygrała compo. Może niech inni sie wykażą przez najbliższe lata, tylko mam nadzieję że ci co takie niusy zapodają sami ścisną poślady i coś zrobią a nie tylko skończy się na tradycyjnym corocznym - takim klasycznym małoatarowskim polaczkowym p*.* dla samego p*.*. Jeśli kogoś boli Lamers to niech sie wypowie i będzie bynajmniej jasny i klarowny przekazik. A tak troche zakefiło...
2. Primo dwa. Mnie ten problem z lobbowaniem wotek nie dotyczy, bo od lat oddaje nieważne woty na których z lubością przekręcam liczby itd :) Na innych zlotach też nie głosuje - przykładowo na WeCan nigdy nie głosowałem ale to z innego powodu. Na Intelach też zlewałem ten temat. Na Xenium i innych parties przekręcałem liczby i robiłem dopiski :) W tej kwestii jestem anarchistą ;)
3.Primo trzy. Jesli chodzi o jawność ksywek podczas kompotów na big screenie. Albo wszystkie platformy jawnie albo wszystko ukryte. Nie można pół na pół, bo to mało transparentne w przekazie. Co do samego głosowania (nie mówie o sobie bo ja ziewam na to) ale wydaje mi sie że anonimowe votki (oczywiście w dopuszczalnej) ilości to normalna opcja - jak ktos chce sie podpisywać , też nie widze problemu.
gep/lamers^dial