xxl napisał/a:jesli ktos ma propozcje nastepnej...
to może POOYAN?
o yeah!! Pooyan popieram w całej rozciagłości, no i może jeszcze Popeye
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
SwSprEd 1.0.0 Nowy edytor programowych duszków.
Atari 8-bit Rom Image File Explorer Nowa wersja przynosi szereg istotnych ulepszeń i nowych funkcji.
Atari Font Maker V1.6.16.0 Nowa wersja narzędzia do tworzenia fontów i map.
Turgen 9.4.0 Nowa wersja Turgen - popularnego narzędzia do tworzenia kaset dla komputerów Atari.
TileT Przeglądarkowy edytor map stworzony specjalnie z myślą o trybie tekstowym z kolorami i kwadratowymi pikselami
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Save / Hi Score / Trophy / Register
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
xxl napisał/a:jesli ktos ma propozcje nastepnej...
to może POOYAN?
o yeah!! Pooyan popieram w całej rozciagłości, no i może jeszcze Popeye
HSC dla Parachute rzygotowane przez Larka dziala
userbar i statsy:
http://atari.pl/hsc/1up.php?i=4.5
---
Pooyan i Popeye ciekawe :-)
Larek przygotowal HSC dla "Octopus"
userbar, statsy, player.dta na stronie
Jedna bardzo ważna sprawa przy losowym pokazywaniu banerów danego gracza - niech losuje tylko z pośród tych, na które jest zarejestrowany. HSC zaczyna powiększać ilość tytułów - potrzeba rejestracji przy każdym nie powinna być koniecznością aby losować "swoje" banery. Pisałem o tym na priv ale daję tu - może ktoś ma inne zdanie.
tak... to jest dobry pomysl, zapomnialem - dzis wieczorem zmienie
---
poprawione. mozna opuscic drugi parametr:
USERBAR to: http://atari.pl/hsc/1up.php?i=X.Y – X id gracza; Y to ID gry
jesli nie podamy Y baner bedzie losowany sposrod tych w ktore gra gracz o danym ID
https://github.com/pfusik/datamatrix6502
dzieki bibliotece datamatrix Fox-a w koncu mozna zrealizowac projekt zapisywnia danych np. hiscore na webserwerze i udostepniac na stronie www.
zalozenia sa proste:
program/gra udostepnia dane w sieci generujac kod datamatrix. kod datamatrix mozna odczytac dowolnym smartfonem (to sformatowany link z danymi, program po stronie serwera odczytuje dane z linku i zapisuje do bazy).
projekt dojrzewal pare lat, przyszedl czas na realizacje. jesli jest ktos chetny do wspolpracy zapraszam. wlasnie implementuje ten system w grze DeathChase XE.
sprawdz jak to dziala:
http://atari.pl/datamatrix.xex
Pomysł zacny.
Dwie porady: programy do odczytywania kodów nie zawsze sobie radzą z białym kodem na czarnym tle, tak samo kolorkami. Dlatego kod powinien być (najlepiej) z czarny na białym tle z możliwością inwersji.
Fajne :) Przy tym rozmiarze wystarczyło że na chwilę obróciłem telefon w stronę monitora nawet specjalnie nie celując ;)
No niestety moj andek polegl i nie dal razy odczytac.
Barcode Scanner, ale jak masz coś innego to zmienie, nie jestem przywiazany do niego.
Ja używam NeoReadera i jak dotąd czytał wszystko - to też i to zarówno z odpalonego na full screen xexa na standardowym monitorze jak i printscreena w tym wątku. Natychmiast prawie bez celowania. Barcode Scanner często mnie zawodził w innych przypadkach też.
Dwie porady: programy do odczytywania kodów nie zawsze sobie radzą z białym kodem na czarnym tle, tak samo kolorkami. Dlatego kod powinien być (najlepiej) z czarny na białym tle z możliwością inwersji.
nie wydaje mi sie mozliwe prawidlowe odczytanie kodu datamatrix po inwersji. specyfikacja mowi, ze dla ECC200 prawy gorny rog musi byc jasny. dla ECC000-140 ciemny. biblioteka Foxa generuje nowszy kod datamarix ECC200
CZyta czyta. Sprawdzone w praktyce programem NeoReader na kodzie zamieszczonym powyżej.
Z tego co mi wiadomo to właśnie inversja jest jedną z metod używanych w analizie obrazów, więc nie powinno to być przeszkodą.
Super, teraz "z biodra" czyta, wywaliłem barcode i zainstalowałem neo. Dzięki za radę.
otrzymalem pytanie dlaczego po rejestracji na xxl.atari.pl nalezy jeszcze podac nazwe usera i haslo dla HSC
odpowiedz:
weryfikacja użytkownika jest po stronie serwisu - czy to xxl.atari.pl czy aarea czy dowolnej innej.
dopiero zarejestrowany uzytkownik ktoregos ataroskiego serwisu moze zalozyc usera w HSC. tak, ze jesli nie chcesz rejestrowac sie na xxl.atari.pl ale chcesz bawic sie w hsc to naciskaj wlodarzy swojego ulubionego serwisu :D aby uruchomili funkcjonalnosc dodawania usera do HSC
:D
Ale po co? W cywilizowanym świecie ludzie sobie wierzą i nie potrzeba generować jakiś pierdół, które dodatkowo trzeba skanować i przesyłać. Widział HiScore Club na atariage? Jak oszukujesz to jesteś po prostu (dowolny wulgarny epitet), nikt sobie tym nie szkodzi. Po prostu dobra zabawa i tyle.
Bo to nie jest cywilizowany świat :) Jesteśmy w internecie, a to oznacza, że dookoła jest pełno ludzików, którzy lubią coś niszczyć albo po prostu im się wydaje, że to jest "dowcipne" :)
tu masz system bezobslugowy :-) sam tworzy banerki, chartsy itd.
Skoro:
1. Muszę zrobić zdjęcie
2. Wysłać mailem/sms/inną cholerą
Nie jest bezobsługowy. Równie dobrze wystarczyłoby sam wynik i nick dodawać bez datamatrixów i innych badziewi - też po stronie serwera można wtedy zautomatyzować.
1. Muszę zrobić zdjęcie
nie musisz. przeczytaj dobrze
2. Wysłać mailem/sms/inną cholerą
nie musisz. przeczytaj dobrze
Nie jest bezobsługowy.
jest
Równie dobrze wystarczyłoby sam wynik i nick dodawać bez datamatrixów i innych badziewi - też po stronie serwera można wtedy zautomatyzować.
po 3 minutach i 30 sekundach robot wypelnilby baze hsc zawartoscia internetow
:-)
jesli nie chcesz rejestrowac sie na xxl.atari.pl ale chcesz bawic sie w hsc to naciskaj wlodarzy swojego ulubionego serwisu :D aby uruchomili funkcjonalnosc dodawania usera do HSC
To znaczy?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
atari.area forum » Software, Gry - 8bit » Save / Hi Score / Trophy / Register
Wygenerowano w 0.028 sekund, wykonano 66 zapytań