Witam,
Wpadł mi niedawno w ręce zaplombowany magnetofon XCA12 w idealnym prawie stanie. Niestety nie wgrywa poprawnie gier (oczywiście normal), zazwyczaj po kilku/kilkunastu minutach wgrywania jakby zmienia/ścisza się dźwięk transferu danych, albo po prostu przechodzi do odtwarzania kolejnej gry na taśmie bez uruchomienia tej wgrywanej wcześniej. Kaseta jak najbardziej sprawna, inny magnetofon wgrywa bez pudła. W magnetofonie wymieniłem pasek napędowy na nowy, próbowałem też ustawić skos głowicy (na ucho), ale bez efektu. Rozważam możliwość wymiany głowicy, mam nawet jedną wymontowaną z magnetofonu Commodore. Jednak do głowicy Atari biegną 4 kabelki, a w Commodorku tylko 2. Da się coś z tym zrobić? A może spróbować innych zabiegów zmierzających do usprawnienia tego magnetofonu? Za wszelkie porady będę wdzięczny. Pozdrawiam.
Nowa obudowa dla 800XL - zostało 36 dni Niewiele ponad miesiąc do końca kampanii.
Zmarł twórca języka BASIC Zmarł Thomas E. Kurtz twórca języka BASIC
Zmiana serwera atari.area Serwis przeszedł właśnie ważną aktualizację infrastruktury
4th Atari ASCII Compo - wyniki Dostępne są już wyniki tegorocznego ATASCII Compo.
thing neo 1.60 Olivier Landemarre wydał nową wersję desktopu Thing.